Crnogorski tim na međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd – Banja Luka

164 View

Nacionalni tim Crne Gore u drumskom biciklizmu debitovaće na međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd – Banja Luka, koja se održava u periodu od 22. do 25. aprila ove godine, saopšteno je iz Biciklističkog saveza Crne Gore.

Takmičenje će, kako navode u saopštenju, biti organizovano u četiri etape:

22. april: Beograd – Šabac
23. april: Obrenovac – Bijeljina
24. april: Bijeljina – Vlasenica
25. april: Prijedor – Banja Luka

Trka Beograd – Banja Luka je trenutno jedino biciklističko takmičenje u regionu koje se nalazi u prvoj kategoriji Međunarodne biciklističke unije (UCI).

Na trci će nastupiti 175 biciklista iz 35 zemalja svijeta.

Imajući u vidu činjenicu da će na trci učestvovati timovi iz Španije, Italije, Njemačke, Kambodže, Paragvaja, Rusije, Poljske, Kazahstana, Sjedinjenih Američkih Država, Slovačke, Slovenije, Srbije i drugih zemalja, trka predstavlja veliki izazov za crnogorski tim.

Crnogorski tim na međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd – Banja Luka

Među timovima koji su velika konkurencija su Novo Nordisk iz SAD-a, EvoPro tim sa Novog Zelanda, Bardijani iz Italije, Vino Astana Motors iz Kazahstana, Masi Vivo Konekta tim iz Paragvaja, kao i Adria Mobil tim iz Slovenije.

Budući da ova trka iz godine u godinu ima sve veće interesovanje kako u regionu tako i u svijetu, ovogodišnju, 15. međunarodnu trku Beograd – Banja Luka pratiće više od 30 medijskih kuća.

Prema izboru selektora Filipa Stanišića, u sastavu reprezentacije Crne Gore za trku BG – BL su Goran Cerović, Danilo Vukčević, Slobodan Milonjić, Ivan Gardašević, Zoran Tepavčević, Miloš Lazarević i Aleksandar Radunović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *