Žena s najdužim noktima na svijetu odsjekla ih nakon 30 godina

257 View

Amerikanka Ayanna Williams koja je 2017. godine postavila svjetski rekord za najduže ženske nokte na obje ruke, odsjekla ih je konačno nakon 30 godina.

Ukupna dužina Williamsinih noktiju je 2017. godine iznosila više od pet i po metara, a uspjeli su dosegnuti dužinu od 7,3 metra kada ih je konačno odlučila skratiti, saopštili su su iz Ginisove knjige rekorda.

Zajedno sa rekordnom dužinom stigli su i mnogi izazovi za Williams, koja se borila sa svakodnevnim poslovima poput pranja suđa ili stavljanja čaršafa na svoj krevet, zbog čega je nakon tri decenije odlučila da ih odreže, prenosi Klix.ba.

Žena s najdužim noktima na svijetu odsjekla ih nakon 30 godina

Na zvaničnom YouTube kanalu Ginisove knjige rekorda objavljen je videozapis Williamsinog prvog „manikire“ nakon 30 godina.

Vlasnica najdužih noktiju na svijetu kazala je da je tokom godina dobila puno različitih reakcija od ljudi, od kojih je većina bila pozitivna i podržavajuća.

Takođe, istakla je da je vrlo uzbuđena što će njeni odrezani nokti biti izloženi u „Ripley’s Believe It or Not!“ muzeju u Orlandu na Floridi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *