Zeti oduzeta dva boda, Lambuliću pet mjeseci kazne

 Zeti oduzeta dva boda, Lambuliću pet mjeseci kazne

Foto: FSCG

Fudbalski klub Zeta kažnjen je oduzimanjem dva boda zbog nagovaranja igrača tog tima da napuste teren utakmice protiv Budućnosti, u devetom kolu Telekom Prve crnogorske lige, odlučila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza.

Navodi se da je Zeta počinila prekršaj iz člana 78 stav 3 Disciplinskog pravilnika Fudbalkog saveza.

Saopšteno je da je sportski direktor Zete, Jugoslav Lambulić, shodno članu 42 stav 3 Disciplinskog pravilnika kažnjen sa dva mjeseca zabrane obavljanja funkcija zbog nagovaranja igrača da napuste teren.

„Kažnjen je i zabranom obavljanja funkcija u trajanju od tri mjeseca zbog nesportskog ponašanja – psovanja i vrijeđanja sudije Miloša Boškovića sa tribine stadiona na utakmici desetog kola protiv Iskre“, piše u saopštenju.

Navodi se da je primjenom istih propisa, Disciplinska komisija izriče jedinstvenu disciplinsku mjeru Zabranu obavljanja funkcija u trajanju od pet mjeseci.

U izrečenu disciplinsku mjeru uračunava se vrijeme provedeno Odlukom o suspenziji od 26. oktobra.

„Disciplinska komisija izrekla je FK Budućnost novčanu kaznu u iznosu od 500 eura zbog slabe organizacije utakmice protiv zete, čime je počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG“, piše u saopštenju Fudbalskog saveza.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još