Stvoreni uslovi za stabilno finansiranje FK „Budućnost“ za narednih deset godina

 Stvoreni uslovi za stabilno finansiranje FK „Budućnost“ za narednih deset godina

Foto: PG Biro

Na XXII sjednici Skupštine Glavnog grada odbornici će se izjasniti o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o upravljanju Fudbalskim klubom Budućnost, saopšteno je iz Glavnog grada.

„U prethodnom periodu uspjeli smo da realizujemo ono što se odavno pokušavalo – da pronađemo finansijski dovoljno stabilnog i poslovno kredibilnog partnera koji bi preuzeo obavezu upravljanja najznačajnijim sportskim kolektivnom u Podgorici. Zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa strateškim partnerom na ovom planu, kompanijom Savana, gradska uprava odlučila je da ovom pouzdanom partneru ponudi višegodišnji ugovor koji u potpunosti oslobađa Glavni grad obaveze finansiranja kluba na period od deset godina. U istom periodu partner će biti dužan da u poslovanje i razvoj kluba uloži minimum 12 miliona eura“, navode u saopštenju.

Svjedoci smo, dodaju, da je u posljednjih godinu dana klub doživio izuzetan napredak na svim poljima, kako u pogledu finansijske konsolidacije, tako i onog suštinskog – sportskih rezultata.

„Osim što će na ovaj način Grad uštedjeti značajna sredstva, važno je istaći da će jedan od smbola našeg grada, u susret proslavi stogodišnjice od osnivanja, nastaviti sa intenzivnim razvojem na svim nivoima“, saopštili su iz Glavnog grada.

„Nakon Košarkaškog kluba „Budućnost Voli“, ovo je još jedan klub iz naše plavo-bijele porodice koji na ovaj način dobija sponzora koji će joj obezbijediti povratak na stare staze uspjeha. Vjerujemo da će ovaj prijedog dobiti jednoglasnu podršku odbornika u Skupštini Glavnog grada“, zaključeno je u saopštenju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još