Otkazan „Izbor sportiste Podgorice“

 Otkazan „Izbor sportiste Podgorice“

Foto: PG Biro

Tradicionalna manifestacija Izbor sportiste Podgorice, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, neće biti održana ove godine zbog pandemije virusa Covid 19, saopšteno je iz Glavnog grada.

Glavni grad krajem decembra tradicionalno proglašava najboljeg sportistu, sportske radnike i kolektive.

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić podsjetio je da su većina zvaničnih sportskih takmičenja u Evropi i svijetu otkazana zbog pandemije i da sportistima nije bilo omogućeno da učestvuju na njima.

„Veliki broj domaćih takmičenja nije održan, pa bismo u neravnopravan položaj doveli većinu sportista i sportskih kolektiva. Zbog toga smo, nažalost, odlučili da manifestaciju, koja je ove godine trebalo da se održi 27. put, otkažemo i predviđeni novac za organizaciju ove manifestacije usmjerimo onima kojima je svakako potrebniji”, rekao je Antić.

Planirana sredstva u Budžetu Glavnog grada za tu programsku aktivnost biće usmjerena kao pomoć za nabavku rekvizita za nastavu fizičkog vaspitanja, kao i aparata i pomagala Javnih ustanova Resursni centar za djecu i mlade u Podgorici, Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje 1. Jun i Zavod Komanski most i Dječija bolnica u Podgorici.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja