Odlaže se prvo izdanje manifestacije “Podgorica Millennium Run“

Prvo izdanje trkačke manifestacije “Podgorica Millennium Run” čiji je pokrovitelj Glavni grad Podgorica, a koje je planirano za vikend 20. -22. novembar, odlaže se za 21. novembar 2021.godine.

Na sastanku predstavnika Glavnog grada Podgorice i organizatora ove sportske manifestacije, dogovoreno je da se sportska manifestacija koja je trebalo da bude održana od 20. do 22. novembra zbog pandemije koronavirusa, proglašene od strane Svjetske zdravstvene organizacije i mjera koje sprovodi država Crna Gora, odlaže za narednu godinu. Na sjednici su još jednom potvrđeni zaključci da Glavni grad zaslužuje manifestaciju sa besprekornom organizacijom i rekordnim brojem takmičara iz zemlje i inostranstva.

„Poslednjih nekoliko mjeseci priprema manifestacije se intenzivirala, sve je išlo predviđenom dinamikom, ali situacija u Crnoj Gori i regionu, iz kojeg je trebao doći veliki broj takmičara, nažalost iz dana u dan se pogoršava. Trenutna situacija u Crnoj Gori je komplikovana i odluka koju smo donijeli je donešena isključivo uzimajući u obzir interes zdravlja građana i sportista. Ne možemo garantovati sigurne uslove za takmičare, volontere i organizatore, pa smo donijeli najtežu odluku, a to je nažalost odlaganje manifestacije. Smatramo da je u ovom trenutku to i jedina ispravna odluka. Svi takmičari će biti kontaktirani mail-om i kao što smo najavili od samog početka, njima će biti ponuđen povraćaj novca od startnina ili će bez dodatnih troškova njihova startnina biti prenesena za narednu godinu,“ objašnjava direktor trke Igor Majer.

“Nažalost, zbog epidemiološke situacije bili smo primorani da odložimo manifestaciju. Velika je šteta, s obzriom da smo imali veliki broj prijava, kao i da smo obavili ogroman posao na planu organizacije, ali zdravlje svih nas je apsolutni prioritet. Siguran sam da ćemo iz bitke sa nevidljivim protivnikom izaći kao pobjednici, kao i da nas 21. novembra 2021. godine u Podgorici čeka spektakl dostojan Glavnog grada, u okviru Podgorica Millenium run-a,“ rekao je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još