Mijović: Važna pobjeda, ali nema euforije

 Mijović: Važna pobjeda, ali nema euforije

Foto: FOS Media

Trener Budućnost Volija Petar Mijović rekao je da je trijumf nad Mornarom izuzetno važan, zbog toga što je njegova ekipa na izmaku snage.

“Plavi“ su savladali Mornar u derbiju ABA lige i na najljepši način okončali sedmicu, u kojoj su odigrali čak četiri meča.

„Mnogo važna pobjeda u momentu kad smo na izmaku snaga. Teško je, i fizički i emotivno. Slavili smo u vrlo važnom meču, jer Mornar sa kvalitetom koji ima, i to bez Vajtheda, velika je opasnost, ne samo za nas. Imaju ogroman individualni kvalitet, imaju sistem koji je veoma nezgodan za odbranu. Dobili ono što smo željeli, zadovoljni smo“, rekao je Mijović.

Budućnost nije blistala, ali to je razumljivo, ocijenio je Mijović.

„Vidi se po procentima šuta, nismo mnogo ni šutirali. Potrošnja je velika, fali nam energije, ni protok lopte nije dobar. Ali, sve to je negdje razumljivo. Ovo je prije svega timska pobjeda. Povezali smo redove, iskontrolisali igru jedan na jedan, skok.  Nikolić je bio fenomenalan. Bio je značajan faktor, kao i ostali igrači. Ima kvalitete i nedostatke, a on postaje svjestan kvaliteta koji posjeduje. Nije sve u napadu, ima mnogo tih „malih“ stvari koje prave razliku. Zadovoljan sam njegovom, ali biću još zadovoljniji ako bude imao kontinuitet“, istakao je Mijović.

Budućnost još uvijek nema poraz u ABA ligi, izborila je prolaz u Top 16 fazu Eurokupa, ali ekipa je čvrsto na zemlji.

„Nema euforije, sedam pobjeda ne znači ništa. Nastavićemo da radimo, učimo i iz poraza i siguran sam da možemo da budemo bolji“, zaključio je Mijović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja