Krenula i Budućnost: Prvenstvo nije gotovo

 Krenula i Budućnost: Prvenstvo nije gotovo

Foto: FK Budućnost

Šampion i rekordni lider u aktuelnoj sezoni, Budućnost, je počeo pripreme za proljećnji dio prvenstva, a nakon vedrog jutarnjeg okupljanja i pozdravnih riječi predsjednika kluba Veselina Mijača, “plavi“ su istrčali na teren predvođeni šefom stručnog štaba Mladenom Milinkovićem i pomoćnicima.

“Uvijek može bolje, ali stvarno je prethodna godina bila odlična – osvojili smo titulu, sada smo ubjedljivo prvi, odigrali smo dosta dobro u Evropi u kojoj smo mogli da napravimo korak više da je bilo malo sreće, imali smo dosta reprezentativaca koji su igrali odlično, Draško Božović je bio najbolji igrač“, rekao je Milinković, koji je i sam krajem prošle godine od strane FSCG proglašen za najboljeg trenera u tradicionalnom godišnjem izboru.

“Sami sebi smo postavili zadatak i teret, ali želimo da u drugom dijelu sezone i u 2021. ponovimo te neke dobre stvari. Momci su sposobni da odbrane titulu, a ako nas mimoiđu povrede i virus i uz malo sreće možemo da ostvarimo jedan od najvećih uspjeha osvajanjem duple krune“.

I upravo je dupla kruna – cilj!

“Prvenstvo nije gotovo, jer nikad ne reci nikad. Međutim, moramo da budemo iskreni i da kažemo da je 18 bodova velika razlika i da ćemo ukoliko nastavimo sa dobrim igrama vjerovatno odbraniti pehar prije kraja prvenstva, a onda bismo više šansi mogli da damo mladim igračima. Naravno, ukoliko se neki mladi igrač nametne na pripremama, odmah ćemo ga baciti u vatru“, poručio je naš strateg, koji se dotakao Kupa.

“Dobra stvar je što se u polufinalu igraju dvije utakmice, jer na jednoj uvijek može da se desi ono što ne želite. Imamo šansu da osvojimo duplu krunu, želimo da budemo prva generacija koja je to uspjela“.

“Plavi“ će u Podgorici raditi do 26. januara i odigraće dvije prijateljske utakmice protiv Adrije (20. januar) i Koma (23. januar), a od 27. januara do 10. februara će boraviti u Antaliji gdje će odmjeriti snage sa Olimpikom iz Donjecka (30. januar), Dnjeprom (3. februar), Rotorom iz Volgograda (6. februar), Krila Sovjetovim (7. februar) i Kairatom (9. februar).

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja