Dvanaestogodišnja Iva opet najbolja: Želja i vjera u igru doveli su me do pobjede (FOTO)

 Dvanaestogodišnja Iva opet najbolja: Želja i vjera u igru doveli su me do pobjede (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Iva Lakić iz Podgorice, naša nova teniska nada, još jednom je briljirala i duplom krunom završila ovu sezonu. Iako ima samo 12 godina nastavlja da niže uspjehe pa je tako na međunarodnom turniru „Podgorica Open 2020“, održanom od 23. do 28. novembra, odnijela pobjedu u konkurenciji djevojčica do 14 godina i u singlu i u dablu.

Naime, Lakić je u finalu singla pobijedila Rumunku Dariju Mariju Angel, dok je u finalu dabla sa Slovakinjom Jesikom Kolesarovom pobijedila sestre Angel iz Rumunije. Ova djevojčica od pete godine trenira tenis a kako kaže za Portal Podgorica, do trijumfa su je doveli sama želja i vjera u igru.

Foto: Privatna arhiva

“Na prošlom turniru sam bila na korak od trijumfa, ali ipak nijesam uspjela da podignem pobjednički pehar. Zato sam ovog puta imala ogromnu želju da se to desi. Ta sama želja i vjera u igru, postignuta velikim trudom i radom a praćena podrškom porodice i trenera, dovela me do prve titule na Evropskom turniru”, kaže Iva u izjavi za Portal Podgorica.

Iva je članica teniskog kluba „Eminent“ a od pete godine ova talentovana djevojčica igra tenis. Učestvovala je na brojnim domaćim i međunarodnim turnirima na kojima je isključivo imala zapažene rezultate. Ni sada ne krije svoje oduševljenje kada je završila takmičenje sa čak dva pehara.

Foto: Privatna arhiva

„Pocetak meča, nada za pobjedom i veliko uzbuđenje podstiču me na što bolju igru. Nasmijana lica pored terena koja me podržavaju i navijaju za mene čine me opuštenijom i jačom. U velikom vođstvu, razmišljajući o ogromnom trudu koji sam uložila, već zamišljam sebe kako podižem trofej. Ali ipak bilo je bitno da ostanem fokusirana na igru, poslušam savjete trenera i ostvarim svoju zelju”, navela je Lakić u kratkoj izjavi za Portal Podgorica.

Foto: Privatna arhiva

Na turniru su takođe učestvovali i takmičari iz Belgije, Njemačke, Rumunije, Austrije, Britanije, Grčke, Češke, Francuske kao i iz zemalja regiona.

Sve informacije o dostignućima dvanaestogodišnje djevojčice možete čitati OVDJE.

O Ivi Lakić ranije je pisao i portal FOS Media a priču o talentovanoj djevojčiti takođe pročitajte OVDJE.

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još