Čović: Najteže mi je bilo tokom finala ABA lige u Podgorici 2018. godine

 Čović: Najteže mi je bilo tokom finala ABA lige u Podgorici 2018. godine

Foto: Starsport.com

Prvi čovjek KK Crvena zvezda Nebojša Čović u opširnom intervjuu za „Mozzartsport“ pričao je o trenutnom stanju u srpskom klubu, ali i o dešavanjima u prethodnih 10 godina koliko je on tu.

Nedavno, na kormilo crveno-bijelih vratio se crnogorski stručnjak Dejan Radonjić.

“Mi smo se vidjeli jedno popodne, porazgovarali i dogovorili da sledećeg dana dobijemo konačni odgovor, koji sada već znate. Dejan i ja se dobro poznajemo, radili smo dugo zajedno. Dobro, on je kasnije otišao u Bajern, mi smo nastavili da radimo s drugim trenerima i opet smo napravili određene rezultate“, kazao je Čović.

Prvi čovjek Zvezde osvrnuo se i na dešavanja iz finala ABA lige 2018. godine protiv Budućnosti kada je podgorička ekipa uzela trofej.

“Za ovih deset godina rada ove uprave uzeli smo 15 trofeja. Svaki trofej u meni je budio veliki ponos. Glad za trofejima je najveća kada počnete da ih osvajate. Kako vrijeme prolazi i počnete da ih osvajate tako nekako postane normalno da to radite tako, da sve uzmete. Najteže mi je bilo 2018. tokom finala ABA lige u Podgorici. Permanentne sudijske krađe koje su postavljene kao sistem iz Podgorice, a to je evidentno državni projekat Mila Đukanovića. Znamo šta se tada događalo. Tada mi je bilo jako žao Zvezde i mladog trenera Dušana Alimpijevića koji je doživio veliku nepravdu“, prisjeća se Čović i ide dalje:

“Bilo mi je teško i zbog onog spinovanja koji se dogodio takođe u Podgorici. Tako nešto nijesam doživio za 50 godina u košarci. Da na gostujućem terenu, u momentu kada na parket izlazi gostujuća ekipa, u ovom slučaju Crvena zvezda, bude napadnuta od eminentnih članova DPS upadom u teren, pljuvanjem sa sjedišta kraj terena, gađanje loptama… Pritom, to su tada sve bili nekakvi državni funkcioneri“.

Čović je pričao i o stanju u klubu koje je zatekao kada je došao u julu 2011.

“Kada smo ušli u Zvezdu bila je priča da je dug oko 9.500.000 eura. Kada smo malo prelistali papire u prvom krugu izašli smo na nekih 12.500.000, da bismo u sledećem izašli na konačnih 15.500.000 eura. Taj dug smo kompletno vratili. UPPR je zakonska stvar i ne bih se vraćao na to i šta se pričalo o tome jer očigledno ima mnogo neznalica i onih koji bi po definiciji željeli da budu zlonamjerni. Mnogo puta sam se za ovih deset godina pitao šta će mi sve ovo. Ako želite profesionalno da se bavite ovim poslom, morate da imate jako mnogo energije u sebi, da se odreknete mnogih stvari i da budete tolerantni sami sa sobom kada vas razne budale napadaju, kada vam napadaju porodicu. Ne pričam o onim na društvenim mrežama, već javnim napadima, uz povike, s transparentima gdje vidite niz užasnih budalaština. A, kada prozovete nekog s konkretnim dokazima u masi nečistih radnji, onda se diže dodatna prašina, s tim što nijesam čovjek koji se plaši i funkcioniše normalno i otvoreno zajedno s ostalim ljudima u upravi i menadžmentu“, rekao je između ostalog Čović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još