Antić za Portal PG: „Upitno održavanje manifestacija i u decembru“

 Antić za Portal PG: „Upitno održavanje manifestacija i u decembru“

novo ruho stadiona malih sportova

Gradska uprava u kontinuitetu radi na unapređenju sportske infrastrukture iz godine u godinu, izdvajajući sredstva iz budžeta Glavnog grada za brojne sportske manifestacije i objekte u Podgorici. Posjetili smo stadion malih sportova, koji je svečano otvoren ovog ljeta i u novom ruhu, naši sugrđani mogu da zakazuju termine svakog dana i da koriste terene za sve vidove sporta u periodu od 8 do 18h.

„Otkad smo renovirali stadion i od kad je napravljen košarkaški i fudbalski teren, zaista je pokazatelj da je to pun pogodak. Koriste ga građani svih generacija, najviše omladina, ali i starije generacije koje su znale i ranije ovdje da provode vrijeme i život praktično vezali za ovo mjesto. Što se tiče zakazivanja, napravili smo soluciju da građani mogu da rezervišu termine iz prostog razloga da ne bi važio zakon jačeg i da mogu 24h da rezervišu i na miru da igraju basket, fudbal ili neki drugi vid sporta“, ističe Antić.

U svakom dijelu grada su vidljiva ulaganja u sportske objekte, tj da su rekonstruisani ili napravljeni novi sportski tereni.

„Pokazatelj toga je kada prošetate gradom, da gradska uprava apsolutno, što se tiče infrastrukture ima jedan jasan plan i viziju i da je sve što je planirano i urađeno, ako ne i više. Vidite da u svakom područiju grada da imamo nove terene obnovljene, zastupljeni praktično svi sportovi, profesionalni i rekreativni. Za svakog je otvoreno da se bave svim vidovima sporta. Mislim da je to jedna odlična stvar, zdravi stilovi zivota na šta nadovezujemo i biciklizam“, kazao je Antić.

Iako je Podgorički maraton bio do nedavno brend grada, u gradskoj upravi su došli na ideju o novoj sportskoj manifestaciji. Riječ je o „Podgorica Millenium run 2020“. Naime, na sastanku predstavnika Glavnog grada Podgorice i organizatora ove sportske manifestacije, dogovoreno je da se sportska manifestacija koja je trebalo da bude održana od 20. do 22. novembra zbog pandemije koronavirusa, proglašene od strane Svjetske zdravstvene organizacije i mjera koje sprovodi država Crna Gora, odlaže za narednu godinu. Na sjednici su još jednom potvrđeni zaključci da Glavni grad zaslužuje manifestaciju sa besprekornom organizacijom i rekordnim brojem takmičara iz zemlje i inostranstva.

„Kao što znate Podgorički maraton je 26 godina bio brend grada koji je okupljao sve sportiste iz zemlje regiona i inostranstva. Međutim, odlučili smo se da ove godine ukažemo šansu i drugim organizatorima. Multisport akademija Majer je dobila na konkursu pravo organizacije jedne maratonske trke i odlučili smo se na potpuno drugačiji koncept i drugačiji način organizacije trke. Trka je planirana za 22 novembar, dobra stvar je to što je to poslednji maraton u Evropi. Planirane su trke na 5, 10, 21 i 42 km, dakle, polumaraton i maraton. Novi koncept, nova potpuno nova organizacija sve počinje i završava se na mostu Milenijum jednog od simbola Podgorice. Staza trke će obuhvatiti znamenitosti Podgorice. Trka će imati zanimljiviju rutu, nego što je bila ranije prolaziće i kroz vojni aerodrom, Plantaže. Jedna zanimljiva priča koja će biti zanimljiva i takmičarima“, ističe naš sagovornik.

Što se tiče održavanja sportskih manifestacija do kraja godine, biće upitno, zbog epdimiološke sitaucije.

„Što se tiče ostaih manifestacija Sekrtarijat za kulturu i sport nikad ne miruje. Imamo decembarske dane sporta, ali s obzirom da su manifestacije međunarodnog tipa veliko je pitanje da li će se održati. Imamo i planu i paraolimpijski sport, karate, ali je pitanje sa kakvim kapacitetima uopšte možemo to da organizujemo i na šta možemo da računamo kada je povratna informacija u pitanju“, zaključuje Antić.

Ono na čemu ovaj resor grada radi jeste osmišljavanje načina da se pomogne sportistima sledeće godine, s obziorm da se ove godine nije održalo ni jedno takmičenje, kao i to da su svi gradski kubovi pripali lokalnim upravama, kako nalaže Zakon o sportu.

U saradnji sa privrednim društvima Glavnog grada, Ministarstvom sporta i mladih, Odbojkaškim i Fudbalskim savezom, Glavni grad je u rekonstrukciju i izgradnju novih terena uložio oko milion eura.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još