Adžić poštuje Vlčeu, ali želi pobjedu

 Adžić poštuje Vlčeu, ali želi pobjedu

foto: ŽRK Budućnost

Budućnost poznaje i izuzetno poštuje Vlčeu, ali želi da pobijedi i upiše nove bodove u Ligi šampiona, kazao je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić.

Budućnost i Ramniku Vlčea odigraće u subotu utakmicu osmog kola B grupe Lige šampiona.

Adžić je kazao da vjeruje da će Budućnost pokazati respekt prema rivalu, ali i da je kvalitetnija u ovom trenutku.

„Vlčeu dobro poznajemo i izuzetno poštujemo bez obzira na poraze na startu sezone. Oni nijesu do sada igrali sa ekipa koje su ima direktni rivali za prolaz. Vjerujem da ćemo mi pokazati respekt prema njima, kao i kvalitet koji imamo“, rekao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je istakao da Vlčea dolazi sa najboljim igračicama i u dobroj formi.

„Vlčea je odigrala nekoliko utamica u rumunskom prvenstvu, a u sastavu će im biti najbolji igrači. U ovom periodu Vlčea je u boljoj takmičarskoj formi od nas, ali vjerujem da ćemo dobrim odnosom to isparirati i da ćemo uspjeti da osvojimo bodove“, rekao je Adžić.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja odigrala pet mečeva i ostvarila po pobjedu i remi, uz tri poraza. Ramniku Vlčea je bez bodova poslije četiri utakmice. Prošle sezone Budućnost je dobila oba međusobna duela u grupi. U Vlčei slavila je 21:20, a u Podgorici 23:19. Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 18 sati. (kraj) eml

Govoreći o subotnjem rivalu, Adžić je istakao da je nezgodan i borben tim, strpljiv dobro pokriven na svim pozicijama.

On je naglasio da pritisak dobrog rezultata postoji, ali da je njegov tim iskusan i kvalitetan i da zna da se nosi sa tim.

„Imamo iskustvo igra sa njima, znamo na šta da obratimo pažnju i čemu da se posvetimo. Vjerujem da će to nas držati i da ćemo na dobrom nivou odigrati i pobjedom zaokružiti na najbolji način ovaj dio sezone u ovim uslovima“, rekao je Adžić.

On je istakao da je period između dvije utakmice, od Borusije Dortmund do danas, obilježila povreda Tatjane Brnović.

„Ona je uspješno operisana i vjerjem da ćemo je imati na proljeće. Sigurno da je to, pored svih problema koje smo imali, dodatni izazov za ekipu i njeno dalje učešće u Ligi šampiona. Nije nam odgovaralo što tri sedmice nijesmo imali utakmicu, nakon podizanja forme do Borusije Dortmund“, rekao je Adžić.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja odigrala pet mečeva i ostvarila po pobjedu i remi, uz tri poraza.

Ramniku Vlčea je bez bodova poslije četiri utakmice.

Prošle sezone Budućnost je dobila oba međusobna duela u grupi.

U Vlčei slavila je 21:20, a u Podgorici 23:19.

Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 18 sati.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još