Rigorozne kazne za parkiranje: Komunalna ne štedi taksiste i vozače autobusa

 Rigorozne kazne za parkiranje: Komunalna ne štedi taksiste i vozače autobusa

Foto: FOS Media

Komunalna inspekcija je od 1. januara do 30. novembra izdala 3.579 prekršajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja vozila u Podgorici, piše Dan.

Vrijednost napisanih kazni, kako je saopštio Branislav Radusinović, načelnik Komunalne inspekcije, je 181.990 eura.

“Među sankcionisanim vozačima nalaze se vozači kombi vozila, autobusa i ostali građani. Treba istaći da veliki broj vozila na teritoriji grada nije parkiran već često samo zaustavljen na raskrsnicama, pješačkim prelazima, saobraćajnicama pa zato i saradnja sa Upravom policije predstavlja dodatnu vrijednost u naporima na izgradnji veće saobraćajne kulture”, saopštio je Radusinović.

Broj napisanih kazni Radusinović je kao odgovor na odborničko pitanje dostavio Jovanu Rabrenoviću, odborniku Liberalne partije.

Rabrenović smatra da bi nadležni trebali da pojačaju kontrolu kako bi rezultati bili vidljiviji.

“Vidljivi su napori nadležnih inspekcijskih organa, međutimu ovom trenutku to je nedovoljno da bi se vozači i svi učesnici u saobraćaju ponašali u skladu sa odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja. Najveći problem usljed nedozvoljenog zaustavljanja i parkiranja dolazi upravo od onih koji bi morali biti primjer svim ostalim učesnicima u saobraćaju, a to su vozači autobusa, taksi vozila i dostavnih vozila. Upravo ova kategorija učesnika u saobraćaju se ponaša drsko. Sve koji ne poštuju pravila saobraćaja inspekcija i policija mora rigorozno sankcionisati. Bez izuzetka, bez protekcije i bez bolećivosti zbog razloga nepropisnog parkiranja”, smatra Rabrenović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja