Raspoloženje nepopravljive sanjalice kroz “Nijanse ženstvenosti” Anje Radulović

 Raspoloženje nepopravljive sanjalice kroz “Nijanse ženstvenosti” Anje Radulović

Foto: Andrija Boljević

Nakon veoma zapažene kolekcije “PRA”, kojom je kroz odjevne komade predočila ljepote crnogorskog pejzaža, akademska slikarka i modna dizajnerka Anja Radulović nastavlja da diktira modne trendove. Upravo je završila proljećnu kolekciju “Nijanse ženstvenosti” koja je, kako pojašnjava, spoj romantičnog i urbanog a u kojoj će svaka dama pronaći nešto za sebe.

U razgovoru za FOS navodi da se kolekcija sastoji iz tri tematska dijela. Prvi je romantični sa dominatnom nježno rozom u paleti boja. Drugi je romantični sa akcentom na savremeni stil današnje žene – gdje su zastupljene ljubičaste i zelene nijanse, dok je treći dio kolekcije spoj urbanih motiva i klasičnih krojeva pa boje variraju od snažno roze do crne sa mermernim printom.

Foto: Andrija Boljević

“U modelima dominiraju kompleti sa pantalonama a u krojevima su zastupljene strože forme ali sa dovoljno prostora za predimenzioniranje određenih djelova garderobnih komada. Garderobu prati i nakit kreiran tako da skulptorskim načinom izvođenja akcentuje odvažni stil žene koja ga nosi”, kaže Radulović za FOS dodajući da je na kolekciji radila nekoliko mjeseci, te i sada nakon objave prvih komada nastavlja da je upotpunjuje.

Foto: Andrija Boljević

“To je nešto meni svojstveno u procesu stvaranja: ne mogu da se zaustavim u realizaciji ideja koje se gomilaju upravo kroz proces rada. Inspiracija za stvaranje ove kolekcije, a ujedno i poruka koju nosi je raspoloženje nepopopravljive sanjalice uprkos vremenu u kojem se kreira. Bez obzira na promjene koje je nametnula pandemija, smatram da i dalje imamo pravo na potrebu za radom, stvaranjem i uspjehom”, cijeni sagovornica FOS-a.

Baš kao i većina umjetnika, dok radi ima na umu svoju muzu – onu koja bi savršeno iznijela sve zamisli ove mlade dizajnerke.

Foto: Andrija Boljević

“Kada kreiram kolekciju uvijek zamišljam isti ili pak sličan tip žene za koju stvaram. Ona je odvažna i harizmatična, nježna i romantična, malo i uobražena, gorda ali duhovita i sa pozitivnim stavom prema životu. Takve žene se uvijek pronalaze u mojim kreacijama i vješto kombinuju različite stilove i modne trendove u skladu sa samopouzdanjem i stavom koji sa sobom nose.”

Smatra da postoje različiti načini na koje ispoljavamo ženstvenost i da svakoj od nas, kao individui, pripada pravo na ispoljavanje različitih strana karaktera. A upravo su njeni modeli ono što se može prilagoditi temperamentu svake žene.

Foto: Andrija Boljević

Iako je posljednja godina bila izazovna na svim poljima, Radulović ne krije da je cjelokupna situacija uticala i na njeno stvaralaštvo.

Foto: Andrija Boljević

“Odrazila se i na način dizajniranja ali i na način promovisanja dosadašnjeg rada. Bez obzira na otežane okolnosti došlo je i do ostvarivanja jako lijepih saradnji, koje nas dodatno motivišu da istrajemo u ovom poslu. Jedna od njih je saradnja sa ‘Open concept store-om’ u Beogradu, pa će se dio nove kolekcije raditi upravo tamo i imati mogudnost za većom vidljivosti usljed promovisanja široj publici”, navodi dodajući:

“Takođe u ovom periodu sam višak slobodnog vremena pretvorila u radno vrijeme i organizacija je zahtijevala da se radu potpuno posvetim, tako da imam utisak da nisam ni imala slobodno vrijeme. A kada dođe na red i mali predah obično sam to koristila da u miru poređam nove ideje na ‘traku’ za realizaciju.”

Foto: Andrija Boljević

Uporedo sa kolekcijom „Nijanse ženstvenosti“, naša sagovornica radi i na jesenjoj kolekciji koja će povezati dosadašnji rad sa zimskom kolekcijom PRA.

Foto: Andrija Boljević

Svi zainteresovani njene modele mogu pogledati na Instagram profilu @anja_radulovic_studio.

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još