Promocija zbornika „Njegoš naš nasušni“

 Promocija zbornika „Njegoš naš nasušni“

Foto: KIC

Promocija zbornika „Njegoš naš nasušni“ u izdanju „Društva za očuvanje crnogorske duhovne baštine“ (DOB-a) koji su priredili dr sc. Goran Sekulović i Marijan Mašo Miljić biće organizovana u petak, 5. marta, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 16:30h.

O zborniku uz Sekulovića govoriće i direktorica KIC-a Snežana Burzan Vukasnović.

„U zborniku su odštampane besjede iz serijala predavanja ‘Njegoš naš nasušni’ i tekstovi, podaci i dokumenti iz aktivnosti organizovanih tokom 20-godišnjeg postojanja i djelovanja DOB-a. Povodom 170 godina od pojavljivanja Njegoševog ‘Gorskog vijenca’, DOB u saradnji sa KIC-om organizovalo je tokom 2017. godine ciklus predavanja ‘Njegoš naš nasušni’. Svakog ponedjeljka u 18 časova, u multimedijalnoj sali KIC-a, organizovano je po jedno predavanje iz domena njegošologije. Besjedili su i govorili istaknuti i umni crnogorski stvaraoci iz zemlje i dijaspore. Tako su se u ovom Zborniku na najbolji, sintetički, način našli, naravno u najkraćem izloženi, svi najbitniji segmenti dvadesetogodišnje aktivnosti DOB-a – naslovi izdanja, korice knjiga, nagrade, izvodi iz stručnih recenzija i kritika, medijskih tekstova i osvrta na knjige i ukupnu aktivnost Društva, kao i djelovi javnih nastupa i besjeda istaknutih stvaralaca u okviru javnih manifestacija koje je organizovalo Društvo, itd,“ navodi Sekulović.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Multimedijalna sala do 20 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja