Projekat primarne selekcije otpada prezentovan učenicima nekoliko podgoričkih škola

 Projekat primarne selekcije otpada prezentovan učenicima nekoliko podgoričkih škola

foto pg biro

Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada, u saradnji sa firmom „Medix“ d.o.o. Podgorica, nastavio je realizaciju projekta „Otpad resurs koji treba iskoristiti”. 

„Cilj projekta je podizanje ekološke svijesti građana kroz ukazivanje na važnost selekcije otpada i reciklaže. S tim u vezi, prethodne sedmice održane su edukativne prezentacije učenicima osnovnih škola: „Vlado Milić”, „Vuk Karadžić”, „Božidar Vuković Podgoričanin” i JU „Srednja mješovita škola Golubovci”.  Akcenat edukacije stavljen je na primarnu selekciju, odnosno odvajanje otpada na „suvu” i „mokru” frakciju komunalnog otpada, na izvoru nastanka, kako bi se što više reciklabilnog materijala iz otpada (papir, metal, plastika, staklo i dr.) pripremilo za ponovnu upotrebu i reciklažu, a što manja količina otpada odložila na deponiju i tako omogućilo produženo  trajanje deponije komunalnog otpada.  

Edukativna predavanja  u Podgorici su planirana da se održe u deset  škola u gradskom i prigradskom području, kao i pet škola sa seoskog područja, a realizuju se u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz poštovanje mjera koje su na snazi“, navodi se u saopštenju iz Sekretarijata za komunalne poslove.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još