Podgorica domaćin kvalifikacionog turnira za OI

 Podgorica domaćin kvalifikacionog turnira za OI

Foto: IHF/Arhiva

Kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a na kojem će nastupiti reprezentacije Norveške, Brazila, Čilea i Južne Koreje, biće održan u Podgorici, odlučila je Svjetska rukometna federacija (IHF), saopštio je Rukometni savez Crne Gore (RSCG).

Kvalifikacioni turnir biće održan od 12. do 14. marta, a svakog dana u dvorani „Verde“ na programu su po dva meča. Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman na Igre u Tokiju.

Organizacija jednog od tri kvalifikaciona turnira, odlukom Izvršnog odbora IHF-a, a uzimajući u obzir restrikcije koje su na snazi u Norveškoj zbog pandemije virusa COVID-19, dakle, povjerena je našoj državi i Rukometnom savezu Crne Gore.

Navedena odluka predstavlja veliko priznanje za naš Savez, koji će kao i uvijek do sada, uraditi sve da bude dobar domaćin značajnog međunarodnog takmičenja.

Preostala dva kvalifikaciona turnira u muškoj konkurenciji biće održana u Francuskoj i Njemačkoj.

Crna Gora će dakle, biti domaćin dva kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre, jer će se naša ženska reprezentacija od 19. do 21. marta protiv Norveške, Rumunije i Hong Konga (prva zamjena) ili Tajlanda (druga zamjena), boriti za jedno od prva dva mjesta koja vode na smotru najboljih sportista svijeta.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja