Dejan Vuletić (Solosoul) je novo ime na našoj muzičkoj sceni: Poslušajte njegov prvi singl (VIDEO)

 Dejan Vuletić (Solosoul) je novo ime na našoj muzičkoj sceni: Poslušajte njegov prvi singl (VIDEO)

Foto: Luka Ratković

Dejan Vuletić, poznat i kao Solosoul, iz Podgorice novo je ime na našoj muzičkoj sceni. Kako kaže, muzikom se bavi od kada zna za sebe. Završava nižu i srednju Muzičku školu a usavršavanje nastavlja na cetinjskoj Muzičkoj akademiji. Nakon toga put ga vodi u Salzburg gdje je tri godine svirao u orkestru tamošnjeg univerziteta. Pjesme piše deset godina a nedavno je objavio svoj prvi singl „Victorious setup“ koji je uvertira u album prvijenac „Dream and other all“ na kojem trenutno radi. O svom muzičkom putu, počecima na našoj sceni ali i očekivanjima Dejan govori za FOS.

„Victorious setup“ je pjesma koja najviše podsjeća na pop/rock, ali pri pisanju ove pjesme, kao i svih ostalih, nisam se trudio da ostanem u bilo kakvom muzičkom okviru, a to ćete najbolje vidjeti u pjesmama koje dolaze“, počinje Dejan priču za naš portal.

Muziku i tekst je napisao sam, dok je sa Ivanom Ivanovićem iz Stivi studija uradio aranžman. Njegov prvi singl je, pojašnjava, motivaciona pjesma prožeta melanholijom.

„Svaka pjesma je priča za sebe. Pjesma je način na koji muzičar odreaguje na sve one lijepe ili ružne stvari koje mu se dešavaju. Tako da jedna određena tema zapravo ne postoji. Ovakav opis pjesme defitivno traži objašnjenje. Zapravo, pjesma je nastala u trenutku kada autor osjeća teret cijelog svijeta, ali nalazi u sebi i zadnji tračak snage da baš taj svijet iznese na svojim leđima. ‘Victorious setup’ je savjet. ‘Keep your head up, victorious setup, and you will find a notes for songs“, priča Dejan za naš portal.

Foto: Luka Ratković

Numera je uvod u album prvijenac ovog muzičara a  „Dream and other all“ je u pripremi i sadržaće 17 numera.

„17 pjesama na albumu je veliki broj, ali s obzirom da muziku pišem deset godina unazad, 17 pjesama je uži izbor. Cijeli album je bio pripremljen još prije dvije godine. Tada su demo snimci bili objavljeni na mom YouTube kanalu. Međutim, vrijeme je za sljedeći korak. Album će biti snimljen u Stivi Studiju u saradnji sa Ivanom Ivanovićem i Stefanom Pantovićem“, navodi naš sagovornik dodajući da će vrijeme objave albuma prvijenca zavisiti od aktuelne situacije sa virusom korona.

S obzirom da je novo ime na našoj muzičkoj sceni vjeruje da će ispuniti očekivanja publike.

„Znam da je poslovnom svijetu cilj taj koji dovodi do uspjeha, ali ja sebi nisam postavio cieljeve prije objave singla i najave cijelog albuma. Ni sam ne znam šta da očekujem. Nadam se da će crnogorska publika da razumije moj svijet“, iskren je Dejan.

Ni umjetničko ime Solosoul nije izabrao slučajno. Ono ga, kako kaže ovaj mladi muzičar, u potpunosti opisuje i savršeno ide uz njegovu ličnost.

„Solo soul je ime jedne od mojih pjesama. Kada sam napisao tu pjesmu shvatio sam da je žanrovski ona upravo ona pjesma koja najbolje opisuje mene. Od solo soul, nastalo je Solosoul.“

Kada ga pitamo o budućim planovima odgovor je jednostavan – ne planira mnogo unaprijed već pušta da se sve događa spontano.

Uostalom, 17 pjesama na albumu prvijencu po njegovom mišljenju je sasvim dovoljan plan za početak.

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još