Bojan Delić Podgorici poklonio pjesmu: „Dolazim ti ja“ u znak zahvalnosti rodnom gradu (VIDEO)

 Bojan Delić Podgorici poklonio pjesmu: „Dolazim ti ja“ u znak zahvalnosti rodnom gradu (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Crnogorski muzičar Bojan Delić povodom 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice, rodnom gradu poklanja pjesmu. Numera „Dolazim ti ja“ danas je ugledala svjetlost dana i, kako ovaj muzičar kaže za FOS, prenijela njegovu zahvalnost na svemu lijepom što je doživio u glavnom gradu.

„Negdje u ovo doba prošle godine, između 19. decembra i Nove godine, napisao sam prve stihove za pjesmu ’Dolazim ti ja’. Tačno sam stajao na raskrsnici kod hotela ’Hilton’ na ulazu u Ulicu slobode. Te lampice su, sjećam se, bile plavo bijele i cijeli grad je oko dva poslije ponoći bio sjajan. Tako su mi krenule emocije i stihovi i eto, godinu kasnije mogu reći da mi se ostvarila želja da mojoj Podgorici poklanjam pjesmu za rođendan i velika mi je čast zbog toga“, kaže Delić za FOS

Ne krije da pjesma budi najljepše emocije – sreću, ljubav, ushićenje a naročito zahvalnost, onu posebnu koju prema ovom gradu može osjećati samo onaj ko je tu rođen i odrastao. Od njegove pjesme „Podgorice, volim te“ prošlo je tačno deset godina a Delić se nada da će na tom nivou biti i ova numera.

„U refrenu kažem ’hvala ti na svemu’ i mislim da je to dovoljno. Zahvalnost je jedna od najljepših emocija i iskreno sam zahvalan Podgorici što sam odrastao u njoj, podizao se i želim da vratim to na neki najbolji i najljepši način, kroz muziku.“

Iza cjelokupnog projekta stoji brojna ekipa. Aranžman su radili Boris Vuksanović i Bole Martinović koji su pjesmi, kako kaže naš sagovornik, dali jednu notu veličanstvenosti i otmenosti. Tekst i muziku pisao je sam izvođač, dok je za spot koji je sniman na nekoliko prepoznatljivih lokacija u gradu zaslužan Mijo Marković.

„Snimali smo nekoliko dana. Išli smo na varijantu da to bude igrani spot sa elementima dokumentarnog u smislu da tu bude nekih momenata i kadrova grada, sportskih trenutaka, tako da mogu da kažem da sam prezadovoljan i ponosan što smo i u ovo doba pandemije uspjeli da izguramo ovako veliki projekat. Glavnu žensku ulogu imala je manekenka Marija Mićunović koja je uljepšala spot“, navodi Delić za FOS.

Veliki broj kadrova donosi nam sportsku atmosferu a ovaj muzčar ne krije da je kroz ovaj spot prikazao i svoj dječački san.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Moj prvi san je bio da budem fudbaler. Iako ga ja nisam ostvario, kao da jesam jer je moj mlađi brat igrao za Budućnost i bio kapiten, reprezentativac. Kroz njega sam, tako da kažem, uživao u tim nekim sportskim varijantama. Nije mi nimalo krivo što me život ’bacio’ na ovu drugu stranu umjetnosti i muzike. Jedan od djelova spota sam snimao na stadionu Budućnosti. Bilo mi je zanimljivo da stojim sam na centru, da pjevam… Puno je emocija bilo u tom trenutku. Baš sam ekipi koja je snimala rekao ’eto i za mene su se reflektori upalili jednom na ovom stadionu na kome sam bio mnogo puta. Stvarno sam bio presrećan i emocije su bile nenormalno velike“, priča sagovornik FOS-a dodajući:

„Još kao dječak sa društvom, u kvartu Preko Morače, radovao sam se svakoj ulici, svakom čovjeku koji se doselio, jer sam uvijek maštao da Podgorica bude jedan veliki, lijepi i moderni grad što ona svakako postaje iz dana u dan. Sve ljepša, veća, bolja, šira… Za mene je čast da budem jedan mali dio svog grada i želim da naša djeca i ljudi koji žive u njoj imaju pjesmu uz koju će moći da se provesele ali i da budu tužni ako treba. Želio bih da apelujem i na svoje kolege, jer čini mi se da su grad i zemlja veliki onoliko koliko ima pjesama o njima. Čast mi je što mogu da budem jedan mali dio našeg prelijepog grada.“

U trenucima koji su umjetnicima naročito teški Delić je uspio da snimi dvije pjesme. Prije nekoliko mjeseci u znak podrške zdravstvenom sistemu otpjevao je numeru „Do pobjede“.

„ Bila mi je čast da otpjevam pjesmu i dok sam je pjevao osjetio sam beskrajne emocije, ljubav prema zemlji, svim našim ljekarima i ljudima na terenu koji su se borili i koji se bore i dan danas. Eto nakon toga je uslijedila i pjesma ’Dolazim ti ja’ za Podgoricu“, navodi dodajući da je napisao još nekoliko lijepih numera za koje čeka pravo vrijeme kako bi ih pustio u etar.

Ne krije da je imao dosta planova za ovu godinu ali je pandemija sve poremetila.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Planovi su bili u vezi sa hrvatskim tržištem jer sam počeo saradnju sa Nenom Ninčevićem i ljudima koji su mnogo dobri kompozitori. Imao sam u planu i jedan duet sa koleginicom iz Hrvatske ali jednostavno ovo nas je sve zaustavilo i ja sam te svoje planove prebacio za iduću godinu ukoliko sve ovo prođe i ukoliko bude dobro. Jednostavno, počeo sam da gledam na život tako da ono što mi dođe to rješavam u tom trenutku. Uopšte se ne bavim nekim ’šta bi bilo kad bi bilo’. Jednostavno dan za danom idem polako i trudim se da izvučem najbolje i za sebe i ljude oko sebe. Ima puno pjesama na koje sam ponosan i baš bih želio sve da ih otpjevam u neko dogledno vrijeme“, kaže Delić za FOS.

Što se tiče Nove godine, više je nego očigledno da neće biti radna kao što je to ranije bio slučaj. No i u tome, koliko god se neika činilo teško, ipak treba tražiti one pozitivne stvari.

„Iako je za nas muzičare i umjetnike uopšte ova godina čudna, mogu reći da ima i nešto lijepo što se Nove godine tiče a to je da ću je provesti s porodicom. Svake godine u ovo doba mi radimo puno i uijek smo negdje, tako da ću ove godine uživati sa suprugom i djecom i poželjeti njima, sebi i svim ostalim ljudima puno onoga što znamo da nam je najpotrebnije –zdravlja, elana, uspjeha, radosti i novca“, zaključuje Delić za kraj razgovora za FOS.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja