Pet filmova koji zaslužuju nastavak

 Pet filmova koji zaslužuju nastavak

Foto: Warner Bros

Možda je malo nezahvalno pričati o nastavcima filmova u trenutku kada se oni rade naveliko, uključujući i prikvele i ributove serijala i nastavke posle više decenija od originala. Kada su u pitanju franšize, u nekim slučajevima je tu već postojao plan o građenju slojevite priče, a ponegdje su nastavci samo načini da se gledaocima izmami još novca. To dovodi do pitanja originalnosti i kreativnosti u Holivudu i filmskoj industriji uopšte i do ravnodušnosti mnogih filmofila. U nastavku pogledajte pet ostvarenja za koja bi bilo zanimljivo vidjeti nastavak.

The Goonies (1985)

Glumci iz filma o dječijoj avanturi već su odavno odrasle osobe, tako da pravi nastavak sa njima u glavnim ulogama nije moguć, jedino varijanta sa njihovom djecom u sličnim dogodovštinama. Original je za mnoge vanvremensko ostvarenje o dečjoj nevinosti i osećaju za avanturu, koji ih odvodi u bajkoliko okruženje i dešavanja. Ideja o nastavku je postojala odavno, ali jednostavno nije realizovana zbog mnogih niti priče koje bi trebalo uklopiti, uprkos želji reditelja i mnogih fanova originala, piše City Magazine.

The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension (1984

Možda niste čuli za ovo ostvarenje i to ne iznenađuje previše, jer je u pitanju film koji kritičari nisu baš mnogo voljeli, ali je uprkos tome kasnije steklo kultni status. U pitanju je vrlo čudan film iz žanra naučne fantastike, koji jednostavno morate pogledati kako biste sagledali svu čudnovatost, ali i šarm. Čudne avanture glavnog lika adaptirane su naknadno u vidu stripova, knjiga i jedne video igre, a u samoj odjavnoj špici filma najavljen je nastavak koji nikad nije ugledao svjetlost dana. Bio bi u najmanju ruku interesantan.

The MAN from U.N.C.L.E. (2015)

Prije petnaestak godina ne bismo ni pomislili da će Gaj Riči raditi nastavak nekog svog filma, ali nam je njegova varijanta Šerloka Holmsa sa Robertom Daunijem Džuniorom pokazala da je i to moguće. Ako još neki film iz njegovog opusa zaslužuje nastavak, onda je to ovaj, makar zbog atmosfere i harizme glavnih glumaca, koji su u međuvremenu postali mnogo veće zvezde nego u vrijeme snimanja ovog ostvarenja. Film je zabavan, nostalgičan, prepun prelijepih kadrova i urnebesnih trenutaka, a i sam Riči je još prie tri godine pomenuo da ima ideju za nastavak, pa ostaje samo da vidimo da li je od toga odustao ili ne.

Dredd (2012)

Za razliku od varijante sa Silvesterom Staloneom, ova verzija se držala stripa i donijela Sudiju Dreda kakvog su fanovi očekivali. Nakon neuspešnih brojki na blagajnama bioskopa, film je stekao kultni status po izlasku na disku i u digitalnoj verziji, nakon čega su fanovi krenuli da vape za nastavkom. Priča za adaptaciju ima puno, niko nije rekao ne, ali je taj početni finansijski neuspeh ključan razlog skepticizma. Fanovi se ne predaju, a sam Karl Urban izjavio je da bi se vratio kao Dred čim ga pozovu.

Léon: The Professional (1994)

Možda djeluje kao svetogrđe dirati nešto savršeno poput Profesionalca, ali sam Lik Beson je napisao scenario za drugi dio, u kome bismo pratili malo stariju i zreliju Matildu. To je kasnije preradio u film Colombiana iz 2011, a u međuvremenu je i Natali Portman odrasla i ostarila za inicijalnu verziju nastavka. Francuski reditelj kaže da bi rado snimio nastavak da je naknadno dobio ideju vrednu pažnje, ali misli da je ta prilika ipak prošla. Bar znamo da mu cilj nije bio da izmoli još novca na konto stare slave.

Izvor: Far Out Magazine – City Magazine

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još