TikTok dobio još dvije sedmice da postigne dogovor u SAD

 TikTok dobio još dvije sedmice da postigne dogovor u SAD

foto ilustracija

Nakon što je prošao rok koji je administracija Donalda Trampa dala da TikTok pronađe novog vlasnika, američka vlada je tiho dala novi rok za postizanje dogovora.

TikTok će sada imati još 15 dana, tačnije do 27. novembra, da ubijedi američke zvaničnike nacionalne bezbjednosti da njihov predloženi sporazum sa Oracle-om i Walmartom treba da bude odobren.

Naime, 12. novembar je trebalo da bude datum kada prestaje funkcionisanje TikTok-a u Sjedinjenim Američkim Državama.

Međutim, ByteDance ne samo da nije prodao firmu, već je dobio od američke vlade još 15 dana dodatnog roka da postigne dogovor. Trampov nalog oko TikTok-a nije objasnio na koji način će TikTok biti sankcionisan ako se ne postigne dogovor u zacrtanom roku. Ono što je bitno jeste da TikTok broji više od 100 miliona korisnika samo u SAD.

S obzirom na to da je američka vlada pri kraju mandata, jer Tramp po svemu sudeći napušta Bijelu kuću, izgleda da je došlo do manjih promjena i popuštanja pritiska ka TikToku, jer sada imaju više vremena da ubijede zvaničnike zašto je njihova saradnja i partnerstvo sa Oracle-om i Walmartom dobra za SAD i korisnike.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja