Mini albumom „Ostani dobro“ zakoračila u svijet autorskog rada (FOTO+VIDEO)

 Mini albumom „Ostani dobro“ zakoračila u svijet autorskog rada (FOTO+VIDEO)

Foto: Miomir Laban

Pjesma „Ostani dobro“ muzičarke Milice Milović, početkom prošle godine mnogima je bila motivacija u teškim trenucima. Nastala tokom karantina, sa ciljem da ohrabri u izazovnim vremenima, za kratko vrijeme pokupila je brojne pozitivne komentare. No danas, skoro godinu kasnije, to nije samo naziv numere već i prvog mini albuma kojim je ova Podgoričanka zakoračila u svijet autorskog rada, piše Fos Media.

Pet pjesama od kojih je svaka obilježila po jedan bitan dio njenog života krase prvijenac koji je prije nekoliko dana ugledao svjetlost dana i već ’’pobrao’’ sve pozitivne komentare. Bio je to, kako kaže Milović u razgovoru za FOS, veliki izazov ali i odskočna daska za dalji napredak u svijetu muzike.

„Ovaj album je nastao jer sam smatrala da je vrijeme da se predstavim svojim autorskim radom. Takođe, željela sam da na jednom mjestu objedinim pjesme koje su nastajale u raznim periodima mog života – od kraja srednje škole do sada. Opredijelila sam se za one za koje sam najviše vezana. Ljudima će biti poznate ’Kari Šabanovi’, koju sam odabrala kao predstavnica projekta ’Crnogorska poezija u novom ruhu’, koji je objavljen prošle godine i ’Ostani dobro’, koja je nastala sa početkom pandemije i za koju smatram da je zaslužila studijsku verziju“, kaže Milović u razgovoru za FOS.

Foto: Miomir Laban

No, pored poznatih stihova čuvenog autora Aleksandra Lesa Ivanovića za koje je dobila dozvolu i i otpjevala ih, kao i takozvane ’’karantinske pjesme“, tu su još „Mjesečeve sjenke“, „Lovac na zmajeve“, kao i „Since you’ve been gone“ koja je prva pjesma koju je ikada napisala i koja za nju ima posebno značenje.

„Jedna porodična situacija me je inspirisala da napišem pjesmu ’Since you’ve been gone’, sa kojom je i počelo moje pisanje pjesama. Do tada i nisam baš bila svjesna da sam za to sposobna i da će mi se toliko dopasti da se na taj način izražavam“, kaže Milović ističući da je, iako u pitanju mini album, to jedan korak koji mladoj muzičarki i te kako znači.

„Osjećaj je neopisiv jer je moja želja u muzici da ostavim nešto svoje, neku vrstu ličnog pečata u umjetnosti. Posebno mi je drago što su se tu našle pjesme koje sam mislila da neću ni dovršiti, a kamoli snimiti“, iskrena je Milović, u razgovoru za Fos.

Foto: Miomir Laban

Iako je prethodna godina prvenstveno pod uticajem pandemije na svim poljima bila veoma izazovna, Milica ne krije da je njoj pružila dodatnu snagu ali i razbuktala kreativnost. Imala je vremena da se posveti onome što je ispunjava i predano radi na presabiranju i realizaciji sopstvenih muzičkih ideja.

„Pjesma ’Ostani dobro’ je nastala na samom početku karantina kao ’odgovor’ i vrsta borbe, ali i pružanja podrške ljudima, a i sebi. Nakon toga je uslijedio projekat pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, na kojem sam radila tri mjeseca. Mogu slobodno reći da je kompletna situacija sa pandemijom izvukla dosta kreativnosti iz mene“, kaže sagovornica FOS-a.

Iako je bila jedna od onih koja je u teškim situacijama umjetnošću bodrila ljude, ne krije da ni njoj sada na ovom projektu nije izostala pomoć prijatelja.

Foto: Miomir Laban

Ujedinjenim snagama realizovali su ovaj mini prvijenac za koji, kako nam kaže, stižu samo riječi hvale.

„Vojimir Vlahović je radio sa mnom na tekstovima za dvije pjesme. Produkciju je, kao i u prethodnom projektu radio Nikola Đurović, a fotografije Miomir Laban. Prateće vokale je radila Tamara Senić“, kaže Milović za FOS dodajući da joj je želja da projekat predstavi onako kako dolijuje – uživo, pred publikom.

Ja se zaista nadam da će biti prilike i da ću uspjeti da organizujem i promociju i koncert. Mislim da nam svima fali ta vrsta dešavanja“, iskrena je.

Foto: Miomir Laban

No, dok se sada vrti njenih pet objedinjenih numera, Milica i dalje vrijedno radi. Zato obećava da će uskoro publiku obradovati novim muzičkim idejama koje se uveliko „krčkaju“ u studiju, zaključuje Fos.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja