Živi sa 500 mačaka: Mjesečno troši 6.500 eura za hranu (FOTO)

 Živi sa 500 mačaka: Mjesečno troši 6.500 eura za hranu (FOTO)

Foto: Twitter / Times Of Oman

Uprkos žalbama susjeda i sve većim troškovima, Marjam al Baluši, penzionisana državna službenica iz Maskata u Omanu, ne odustaje od njege skoro 500 mačaka i 12 pasa, prenosi agencija Frans pres.

„Smatram da su životinje, posebno mačke i psi, vjerniji od ljudi“, rekla je ona dok se desetak mačaka i pasa bori za njenu pažnju dok im dijeli poslastice na krevetu u svom domu.

Marjam al Bašuri, koja je kao dijete izgubila roditelje, tokom godina je proširila svoju menažeriju. Rekla je da se identifikuje sa svojim krznenim drugarima, od kojih su mnogi spaseni od teškog uličnog života, prenosi B92.

Oman, zemlja poznata po planinama i živopisnim dolinama, posljednjih godina biljeleži rast broja pasa i mačaka lutalica, prenijeli su lokalni mediji.

Uz pomoć okoline i pretplatnika na društvenoj mreži Instagram, Marjam al-Balouši mjesečno troši oko 6.500 eura za hranu, pranje i njegu svojih štićenika, od kojih je 17 slijepih.

Jedna prostorija u njenoj kući puna je kaveza. Životinje mogu slobodno da se kreću, ulaze u kaveze i izlaze iz kaveza.

„Sve je počelo 2008. godine kada je moj sin kupio malu persijsku mačku. Kao mnoge majke, odbila sam da se brinem o njoj, jer navodno nisam voljela životinje, a moj sin nije mnogo brinuo o mački“, rekla je Marjam i dodala da se sve preokrenulo kad je dvije godine kasnije došla druga mačka.

Potpuno sam se posvetila mačkama, brinula o njima, hranila ih, kupala i provodila dosta vremena s njima, rekla je ona.

Vijest o njenoj ljubavi prema životinjima brzo se proširila tako da su mnogi ostavljali svoje ljubimce ispred praga njene kuće.

Marjam je 2014. godina kupila kuću kako bi se brinula o životinjama, pošto je trpjela primjedbe nezadovoljnih susjeda dok je živjela u stambenoj zgradi.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još