Top 7 ulica i trgova najljepše okićenih za praznike (FOTO)

 Top 7 ulica i trgova najljepše okićenih za praznike (FOTO)

Foto: Printscreen

Ova godina je nešto drugačija – praznična putovanja svedena su na minimum. Međutim, ništa nam ne smeta da gledamo fotografije i planiramo za neka bolja vremena. Ovo je sedam najljepših trgova i ulica za novogodišnje i božićne praznike, piše B92.

Ulica Oksford, London, Engleska

Englezi obožavaju božićne ukrase. Najimpresivnija ulica definitivno je Oksford u Londonu, koju u božićno vrijeme krasi nekoliko stotina hiljada svjećica u različitim oblicima i bojama.

Luci d’Artista, Salerno, Italija

Luci d’Artista zapanjujući je festival svijetla koji svake godine ulepša glavni gradski trg i obližnje ulice u Salernu. Sa LED lampicama moguće je napraviti zaista bilo šta – od zvezdanog neba do zoološkog vrta na otvorenom.

Rokfeler Centar, Njujork, SAD

Između 48. i 51. ulice u Njujorku, smješten je Rokfeler Centar koji je mamac za mnoge turiste u vrijeme praznika. U pogled će vam odmah upasti monumentalna jelka koja dostiže i 23 metra visine, a koja se ukrašava sa 45.000 božićnih svjećica.

Tivoli, Kopehhagen, Danska

Zabavni park Tivoli je otvoren 1843. godine, i od tada predstavlja mjesto za uživanje u božićnim svijetlima. Ekstravagantna svijetla svakako su mamac za turiste, ali i lokalno stanovništvo.

Rathausplac, Beč, Austrija

Trg Rathaus u Beču tokom praznika osvijetljen je poput nekog čarobnog mjesta iz bajke. Ispred zgrade gradske skupštine, obično se održava božićni sajam, a mjesto miriše na domaće poslastice od jabuka, keks od đumbira i kuvano vino.

Ao no Dokucu, Tokio, Japan

U božićnom periodu, Tokio se transformiše u pravo zimsko čudo. Ulice su osvijetljene milionima božićnih lampica koje stvaraju nevjerovatne prizore. Svakako treba posjetiti Ao no Dokucu, koji čitavu Šibuju oboji u plavo.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja