Svetski mediji za ovo ljeto preporučuju Crnu Goru

 Svetski mediji za ovo ljeto preporučuju Crnu Goru

Foto: Pixabay

Prestižni britanski magazin za putovanja Vonderlast preporučio je Crnu Goru, zajedno sa susednom Albanijom, kao prvu destinaciju na listi zemalja koje bi trebalo posjetiti u julu ove godine.

Crna Gora se još jednom, kako piše Radio Jadran, našla u društvu egzotičnih svjetskih destinacija, kao što su Australija, Sejšeli i Meksiko, a autori članka objavljenog u Vonderlastu ističu Crnu Goru kao savršenu ljetnju destinaciju sa manje gužve, a idealnih temperatura za ovaj period godine.

„Prošetajte Kotorom, upijajte zrake sunca na budvanskim plažama i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Durmitor“.

I njemački mediji prepoznali su Crnu Goru kao destinaciju koju vrijedi posjetiti. Poznati njemački nedjeljnik Freizejt Voše objavio je članak o Crnoj Gori, koju u okviru rubrike “Putovanja iz snova” opisuje kao „rajsko mjesto na Balkanu“.

Članak o Crnoj Gori objavljen je na osam strana ovog poznatog njemačkog nedjeljnika, a autori ističu da, iako mala balkanska država, Crna Gora iznenađuje divnim iskustvima u prirodi.

„Plaže sa kristalno čistim vodama Jadranskog mora, romantična mjesta sa velelepnim crkvama, manastiri i palate i onaj mali, sofisticirani Tivat“, dodaju autori.

Osvrnuli su se i na Bokokotorski zaliv, Budvu i Sveti Stefan, Veliku plažu, ali i na sjever Crne Gore, ističući prirodne ljepote Nacionalnog parka Durmitor.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još