Šestogodišnji dječak napisao pismo Fajzeru, molio ih da vakcinišu Djeda Mraza

 Šestogodišnji dječak napisao pismo Fajzeru, molio ih da vakcinišu Djeda Mraza

Foto: Pixabay

Šestogodišnji dječak iz Irske Callum Thornhill je, nakon što je čuo da je kompanija Fajzer proizvela vakcinu protiv koronavirusa, napisao pismo kompaniji gdje je objasnio kako Djed Mraz mora biti prioritet pri vakcinaciji.

Njegova majka Paula Linehan rekla je kako je njen sin početkom novembra čuo za vakcinu na radiju dok su se vozili u automobilu na putu do škole. Kada se tog dana vratio iz škole, napisao je pismo te je tom prilikom čestitao Fajzeru na ovom dostignuću, prenosi Klix.ba.

„Dragi Fajzer čuo sam da ste napravili novu vakcinu protiv koronavirusa. Svaka čast“, rekao je šestogodišnji Thornhill.

Nakon uvodnog dijela dječak je prešao na konkretne zahtjeve.

„Možete li, molim vas, poslati vakcine na Sjeverni pol za Djeda Mraza i njegove vilenjake? Molim vas, želimo spasiti Božić i učiniti svu djecu srećnom“, napisao je dječak.

Nekoliko sedmica kasnije Callum je dobio odgovor i to od izvršnog direktora Fajzera Alberta Bourle koji je bio oduševljen dječakovim željama.

„Ovakva pisma daju nam nadu i podsjećaju nas na to zašto je posao koji svakodnevno radimo toliko važan“, napisao je gospodin Bourla.

„Želim da znate da činimo sve što možemo da pomognemo ljudima širom svijeta. Naravno, pobrinućemo se i za Djeda Mraza i njegove vilenjake“, odgovorio je Bourle.

Evropska unija odobrila je vakcinu Fajzer-BioNTech u ponedjeljak, a države članice očekuju da će prve serije vakcina dobiti sljedeće sedmice.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još