Prednosti hladne vode za kožu

 Prednosti hladne vode za kožu

Foto: Pixabay

Tokom toplih mjeseci, za umivanje često koristimo hladnu vodu, dok zimi to nije slučaj, jer nam prija nešto što će nas ugrijati. Ipak, nakon ovih savjeta stručnjaka, možda promijenimo navike, jer svi znamo da za ljepotu nekad vrijedi malo istrpjeti I, naravno, ne zaboravite da hladnu vodu kombinujete sa drugim kozmetičkim preparatima, kako biste postigli što bolji efekat, piše City Magazine.

Foto: Pinterest

1. Popravlja cirkulaciju

Hladna voda podstiče stezanje krvnih sudova, čime tijelo održava temperaturu. Pored toga, krv bolje struji, i time prošišćava kožu.

2. Podstiče stvaranje kolagena i elastina

Ovo je veoma važno, jer se starenjem ovaj proces usporava. Međutim, umivanjem hladnom vodom, koža lica uspijeva da zadrži čvrstoću i elastičnost.

3. Tonira kožu

Prethodne dvije blagodeti hladne vode za kožu znače da je lice glatkije, dubinski hidrirano i tonirano. A svi želimo da koža što duže bude zategnuta i bez mrtvih ćelija, zar ne?

4. Spriječava upale

Bolji protok krvi znači da je manja mogućnost da dođe do crvenila i upala. Ovo se odražava i na bolji izgled podočnjaka. Savjet je da se ponekad odradi i masaža lica.

Unsplash

Kada je riječ o koracima, koje je dobro slijediti, ujutru operite lice hladnom vodom, zatim očistite tonikom ili proizvodom koji koristite, a zatim ponovo poprskajte hladnom vodom.

Sa druge strane, kada se tuširate hladnom vodom, poboljšavate kvalitet kože, i smanjujete pojavu strija i celulita. Na početku treba pokvasiti stopala, a zatim podizati tuš ka licu, i to nekoliko puta, u trajanju od 15 sekundi, a onda možete i do 2 minuta.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja