Pobjegla od civilizacije – živjela pet mjeseci u kanjonu

 Pobjegla od civilizacije – živjela pet mjeseci u kanjonu

Foto: Pixabay

Žena iz američke države Jute koja je nestala u novembru, pronađena je živa u šatoru u kampu u jednom kanjonu, a navodno se više od pet mjeseci hranila travom i mahovinom i pila vodu iz obližnje rijeke.

Kako piše Gardijan, 47-godišnjakinja pronađena je tokom vazdušne pretrage kanjona.

Njen nestanak je prijavljen nakon što su zaposleni u Službi za šume 25. novembra prošle godine, tokom priprema za sezonsko zatvaranje kanjona, pronašli njen automobil napušten na parkingu, oko 80 kilometara jugoistočno od Solt Lejk Sitija, prenosi B92.

Detektivi i pripadnici službi za traganje i spasavanje pretraživali su to područje narednih nedjelja, ali nisu uspjeli da je pronađu. Prema navodima iz kancelarije šerifa, ona je pronađena u nedjelju tokom vazdušne pretrage područja. Tražeći dron koji se srušio tokom potrage, policija je naišla na šator.

Iz kancelarije šerifa je saopšteno da se vjeruje da je žena svjesno odlučila da ostane na tom području. Imala je malo hrane sa sobom i rekla je da je tražila travu i mahovinu kako bi preživjela. Žena nije imala fizičkih povreda, osim što je smršala. Nakon što je pronađena, odvedena je u bolnicu, a istraga je pokazala da se možda borila sa mentalnim problemima.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još