Ovo su trendovi koji će dominirati u 2021. godini

 Ovo su trendovi koji će dominirati u 2021. godini

Foto: Pixabay

Zahvaljujući modnim revijama vodećih dizajnerskih imena već postoje naznake o tome kakvi će beauty trendovi dominirati u 2021. godini.

Zahtjevniji make-up ove je godine bio u sasvim drugom planu zahvaljujući pandemiji i činjenici da su svi većinom vrijeme provodili kod kuće. Međutim, ukoliko je vjerovati modnim znalcima i u narednim mjesecima sve će i dalje biti u znaku „spore ljepote“ i prirodnosti, no to ne znači da ćemo u našu beauty rutinu uložiti manje truda, prenosi Klix.ba.

Takođe, u trendu će narednih mjeseci biti prirodne maske za lice i fokus će biti na njezi kože.

Bilo da je riječ o takozvanim „soap“ obrvama ili onim s teksturom, u aktuelnoj godini bilo je nekoliko istaknutih trenutaka u pogledu obrva, a ništa drugačije neće biti ni naredne godine. Obrve će prema prognozama stručnjaka imati još veći fokus, postati izražajnije i uočljivije.

Frizure od pletenica su istovremeno glamurozne i praktične, a kreativnost se rijetko zanemaruje kada je riječ o njima. Mogu biti lijepo ukrašene biserima ili drugim dodacima za kosu.

Nokti koji su šareni i pravi magnet za poglede trend su koji nas očekuje u narednim mjesecima. Popularnim se takođe pokazao i manikir u znaku nacrtanih smajlića na noktima.

Ono što je popularno kod noktiju pokazalo se vrlo popularnim i kada je riječ o make-upu. Iako sve više dama naginje prirodnom izgledu, čini se da su mnogi proveli vrijeme u kući kako bi eksperimentisali s make-upom pa će eksperimentisanje i naredne godine biti popularno.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još