Ovo su ličnosti godine magazina TIME

 Ovo su ličnosti godine magazina TIME

Foto: Pixabay

Magazin TIME još od 1927. svakog decembra bira najuticajniju ličnost godine. Ove godine, međutim, to priznanje su dobile ne jedna, već dvije osobe. Ličnosti godine magazina TIME za 2020. su američki političari iz Demokratske partije Džo Bajden i Kamala Haris.

Bajden je nedavno trijumfovao na američkim predsjedničkim izborima, sa dobijenih malo više od 81 milion glasova, a Haris će biti njegova zamjenica u Bijeloj kući.

Magazin TIME je takođe izabrao i sportistu godine, a to je po njihovom mišljenju 35-godišnji košarkaš Lebron Džejms, član Los Anđeles Lejkersa, koji je sa ovim timom osvojio titulu šampiona NBA lige 2020. On je inače izabran za najkorisnijeg igrača finalne serije ovog takmičenja, prenosi City Magazne.

Kada je u pitanju svijet zabave, TIME je odlučio da oda priznanje korejskoj pop grupi BTS. Ovaj boj bend je odavno prešao granice Južne Koreje i drugih zemalja Istočne Azije, i danas se rado sluša u svim krajevima svijeta.

Erik Juan, čovjek koji stoji iza aplikacije Zoom, izabran je za biznismena godine, a magazin TIME je iskoristio ovu priliku i da oda počast dr Entoniju Faučiju, koji je na čelu američkog kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, zdravstvenim radnicima koji su zbrinuli pacijente sa Kovidom-19, ali i afroameričkim aktivistima koji su se borili za poboljšanje položaja svoje rase u SAD-u, prenosi City Magazne.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još