Mačka imenovana za počasnog pomoćnika ministarke nakon što je spašena

 Mačka imenovana za počasnog pomoćnika ministarke nakon što je spašena

Foto: Facebook

Mačka koja je spašena iz Centralne ruske fabrike za preradu otpada u Ulyanovsku imenovana je za pomoćnicu regionalne ministrice za zaštitu životne sredine, objavili su ruski mediji.

Snimci s nadzornih kamera koji od juče kruže internetom pokazali su kako radnik u pogonu prilikom sortiranja smeća izvlači mačku iz svezane plastične vreće koja se nalazila na transportnoj traci, prenosi Klix.ba.

Nakon što je video postao dostupan javnosti javilo se i Ministarstvo za zaštitu životne sredine regije Ulyanovsk te su najavili kako će spašena mačka biti imenovana za počasnog pomoćnika zaduženog za zaštitu divljih životinja.

„Vodimo mačku u naše ministarstvo i svi će zaposleni preuzeti odgovornost za nju, rekla je ministarka Gulnara Rakhmatulina.

Ministarstvo zaštite životne sredine Ulyanovska saopštili je da je nagradilo zaposlenog za preradu otpada Mihaila Tukasha i direktora postrojenja.

„Mačka se nije oglašavala i torba se nije micala. Morao sam izrezati torbu kako bih provjerio ima li metala. Samo sam radio svoj posao“, rekao Tukash, prenose ruski mediji.

Direktor postrojenja naglasio je kako je životinja bila na nekoliko sekundi od smrti.

Kako navode ruski mediji, mačka je najmanje treća životinja koja je spašena u pogonu koji je udaljen 700 kilometara istočno od Moskve. Prethodno su u istom postrojenju spasili afričkog ježa nadimka „Vezunka“ (na ruskom označava sreću) i dvije kornjače.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još