Kako će izgledati putovanja u 2021. godini?

 Kako će izgledati putovanja u 2021. godini?

Foto: Profimedia

Ne tako davno, dešavalo se da poželimo da odemo negdje i za vikend smo već spakovali kofere i otputovali. Prošle godine smo naučili lekciju i vjerovatno niko više neće putovanja uzimati zdravo za gotovo.

Razmišljajući o 2021. godini, pandemija mijenja ne samo naš izbor destinacija, već i vrstu putovanja na koja ćemo najverovatnije krenuti tokom ove godine, piše Travelmagazine, prenosi B92.

Uživanje u solo putovanjima

Trend solo putovanja vjerovatno će dobiti još veći zamah. Pandemija je omela mnoge planove putnicima, i mnogi od njih će krenuti na solo putovanja tokom ove godine. Zanimljivo je da podaci nekih platformi za rezervaciju smještaja pokazuju da je sada tri puta više putnika spremno da u budućnosti planira solo putovanje. Svi ispitanici navode da žele u budućnosti mnogo više da putuju kako bi nadoknadili sve izgubljeno tokom 2020. godine.

Porodična putovanja
Tokom 2020. godine mnogi putnici su bili udaljeni od svojih prijatelja i porodice. Mnogi će željeti da buduća putovanja iskoriste kao priliku za ponovno povezivanje sa voljenim osobama. Zanimljivo je da mnogi ističu i da im je tokom pandemije upravo razgovor sa prijateljima i porodicom o različitim destinacijama jedna od glavnih inspiracija za ponovna putovanja.

Vikend – bijeg od stvarnosti
Mnogi putnici i dalje osjećaju strepnju da bi im i budući planovi za putovanja mogli ponovo propasti. Samim tim, povećaće se potražnja za kratkim putovanjima. Veći broj ljudi će sigurno tokom ove godine praviti više kraćih pauza nego što su to radili 2019. godine kako bi umanjili mogućnost razočaranja. Mnogi planiraju upravo vikend pauze za svoja prva međunarodna putovanja kada se ukinu ograničenja, zaključuje B92.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja