Kad otac i kćerka udruže snage: „Arton“ za sve koji su dovoljno hrabri da budu drugačiji (FOTO)

 Kad otac i kćerka udruže snage: „Arton“ za sve koji su dovoljno hrabri da budu drugačiji (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

U porodičnoj radionici Krivokapića iz Podgorice nastaju smjeli, jedinstveni komadi nakita. Neobični i namijenjeni svima koji žele da svom autfitu daju poseban pečat, djelo su oca i kćerke – Milovana i Sofije Krivokapić. Rađeni su sa puno strpljenja, oblikovani vještom rukom i propraćeni oštrim okom za detalje, pa ne čudi činjenica što su izazvali veliko interesovanje sugrađana a odnedavno pronašli i put do kupaca i van granica naše zemlje.

Ova talentovana djevojka se odmalena bavila muzikom. Završila je nižu muzičku školu, naučila da svira gitaru i violinu. Imala je vremena i za horsko pjevanje, film i glumu a od prije par mjeseci i dizajn nakita. Ljubav prema lijepom i drugačijem, ističe, naslijedila je ponajviše od oca pa zato ne čudi što baš njih dvoje udruženim snagama stvaraju ove upečatljive i smjele komade nakita.

„Materijal se siječe i oblikuje na različite načine u zavisnosti od dizajna. Tata je građevinski inženjer, ali se uglavnom bavi proizvodnjom namještaja koji sam dizajnira. Ima svoju radionicu, pa tamo i počinje i proces pravljenja prstenova. Većinu materijala nabavljamo u Crnoj Gori, a za taj posao je zadužen tata“, kaže sagovornica FOS-a i dodaje:

„Dizajn je uglavnom moj posao, ali ima i izuzetaka kada i tata osmisli i dizajnira neki model. Njegov posao je nabavka materijala i gruba priprema, odakle se proces i rad na završnim detaljima nastavljaju u mojoj sobi – uz muziku.“

Toliko jednostavni a opet toliko privlačni kada zasijaju na ruci. Milovan i Sofija udruženim snagama stvaraju sve ono što se ne može naći u klasičnim prodavnicama nakita, a opet, u svaki komad kažu utkali su ogromnu dozu strpljenja i ljubavi prema tome što rade. „Arton“, kako su nazvali svoj mali biznis, živi i sija zahvaljujući jedinstvu ove porodice.

Svaki prsten je, naglašavaju, unikatan a kada kreira modele Sofija uvijek pođe od sebe i onoga što bi i sama rado nosila. Ne dozvoljava da padne pod uticaj trendova već nastoji da trend stvara.arton

„Trudim se da budem autentična. Srećna sam kada se ljudima sviđa moj rad i prijatno iznenađena da je veliki broj ljudi koji žele da moje prstenje bude dio njihovog imidža. Kada dizajniram prstenje, u mojoj glavi ono je namijenjeno osobama koje imaju svoj stil i dovoljno su hrabre da budu drugačije.“

Kada je sve bila samo ideja, priznaje da nije očekivala da će njen nakit izazvati ogromnu pažnju. No par mjeseci nakon toga rezultati su posve drugačiji. Ne izostaju ni pohvale ali ni džeparac koji može da zaradi baveći se ovim poslom.

„Nečeg sličnog nema u Podgorici, pa mislim da je i to privuklo pažnju ljudi. Posao za sada ide u dobrom smjeru, a od njega mogu da zaradim za svoj džeparac“, priča naša sagovornica.

Foto: Privatna arhiva

No nije draž u novcu koliko u činjenici da porodica udruženim snagama nešto stvara.

„Mogu da kažem da smo odličan tim. Koordnisani smo, usmjereni i dobro komuniciramo, pa samim tim rad nikada nije težak ili naporan. Oduvijek smo bili bliski, pa nam i ta povezanost omugućava da se uvijek zabavljamo tokom rada. Oboje gajimo veliku ljubav prema umjetnosti, pa je ovakav vid kreativnog izraza samo stapanje naših vještina i ideja u nešto opipljivo. Kroz zajednički rad se povezujemo i razvijamo, razmjenjujući razne ideje i mišljenja.“

Pored obaveza u radionici, Sofija je studentkinja Fakulteta za komunikacije i medije u Budimpešti. Ali, život na relaciji Podgorica- Mađarska ne sprečava je da uživa i radi ono što voli.

Kada je u Podogrici, pored izrade, bavi se i dostavom nakita. No kada je studentske obaveze odvedu u Budimpeštu, prstenje je kaže dostupno u pojedinim radnjama sa kojima je uspostavila saradnju. Vjeruje da će svoj sada mali „Arton“ brend razviti i u inostranstvu a planova je kaže mnogo.

Foto: Privatna arhiva

„Imam mnogo ideja za razvoj brenda koje planiram, ali možda ne brzinom kojom bih htjela. Moram na pravi način da uskladim obaveze na fakultetu sa obavezama koje idu uz ovaj posao, a za to treba vremena. Budimpešta i Podgorica su povezane niskotarifnim letovima, pa zbog toga mogu bolje da funkcionišem na obje lokacije. Za sada je prstenje izloženo u Kakao koncept store u City kvartu, takođe sam tržište proširila i na Beograd, pa se prstenje sada može pronaći i u Lovely multi-brand concept store“, zaključuje naša sagovornica.

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja