Još jedna zemlja najavila kovid-pasoše: Za vakcinisane već od januara

 Još jedna zemlja najavila kovid-pasoše: Za vakcinisane već od januara

Foto: Pixabay

Stanovnici Rusije koji su se vakcinisali protiv koronavirusa od januara 2021. godine automatski će moći da dobiju pasoš koji to potvrđuje na sajtu državnih usluga („Gosuslug“), saopštio je ministar zdravlla Rusije Mihail Muraško, prenosi B92.

„Planirano je da u januaru na sajtu državnih usluga bude dostupna mogućnost da se, između ostalog, automatski dobije i pasoš vakcinisane osobe ulaskom u lični nalog“, rekao je Muraško na sastanku prezidijuma koordinacionog saveta pri vladi za borbu protiv koronavirusa

On je, prenosi Sputnjik, takođe saopštio da se 80 odsto od ukupnog broja zaraženih koronom u Rusiji, odnosno oko 900.000 ljudi, leči kod kuće. Muraško je istakao da se poslednjih dana primećuje pozitivna dinamika.

„Broj obolelih se smanjio za četiri odsto“, precizirao je.

U Rusiji je danas zabeležena još 27.002 slučaja koronavirusa. Od početka pandemije u Rusiji je otkriveno 3.105.037 slučaja infekcije kovid 19.

Podsetimo, i vlada u Francuskoj je proslijedila skupštini zakon kojim se onima koji su vakcinisani omogućava pristup javnom prevozu, restoranima, kulturnim ustanovama i drugim javnim mestim, a time bi postala prva zemlja koja uvodi „zelene vakcina pasoše“.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja