Deset događaja kojima bi se mogli radovati u 2021. godini

 Deset događaja kojima bi se mogli radovati u 2021. godini

Foto; Pixabay

Mnoge stvari koje su otkazane zbog pandemije u 2020. godini trebale bi se održati tokom 2021. Ako sve bude išlo kako treba, moći ćemo se radovati događajima koji su otkazani u prethodnoj godini. Ovo je deset događaja koji nas čekaju u 2021. godini:

1. Olimpijske igre u Tokiju

Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine otkazane su zbog pandemije, ali sada su na rasporedu za maj 2021. Možda neće izgledati kao Olimpijske igre kakve poznajemo, piše Klix.ba.

Međunarodni olimpijski odbor kaže da će to biti „jednostavniji i suzdržaniji pristup“, ali to nas ne spriječava da ih s nestrpljenjem očekujemo.

2. Eurosong

Sjećate li se koncerata? Sjećate se muzičkih emisija? Oni će se možda vratiti, uključuje i popularno takmičenje Eurosong, koje je odloženo za 2021. godinu.

Organizatori takmičenja kažu da će Eurosong definitivno biti 2021. godine. Trenutno se planira za maj, a održat će se u Roterdamu u Holandiji.

3. NASA-in rover Perseverance pristaje na Mars

Mars će dobiti novog stanovnika kada se NASA-in rover Perseverance spusti u februaru.

4. Putovanja i druženja

Najegzotičniji prizor koji ste vidjeli ove godine doslovno je izlazak iz kuće. Čak i ako ne planirate bijeg nakon što se pandemija zaustavi, sama ideja da možete putovati djeluje utješno.

Znate šta je bolje od odmora? Druženje s prijateljima. Nadamo se da ćemo se u 2021. godini više družiti.

5. Proces imunizacije

Naravno, da bi se dogodila bilo koja od ovih uzbudljivih stvari, trebaju nam sigurne vakcine protiv Covid-19 koja će biti dostupno svima.

Neke zemlje započele su vakcinaciju, a čini se da smo na putu za odobrenje više vakcina. Stručnjaci smatraju da će proces imunizacije trajati neko vrijeme, a da ćemo se normalnom životu vratiti u drugoj polovini 2021. godine.

6. Evropsko prvenstvo u fudbalu

Europsko prvenstvo u fudbalu trebao je biti održan 2020. godine i poseban povodom obilježavanja 60. godišnjice takmičenja.

Umjesto u jednoj državi, takmičiti će se u 12 zemalja domaćina širom Evrope, od Španije preko Rumunije do Rusije.

7. Walt Disney World obilježava 50. godišnjicu

Walta Disney Worlda 1. oktobra obilježit će 50. godišnjicu.
Park će otkriti puno novih stvari koje treba posjetiti, uključujući atrakciju „Ratatoiulle“, vožnju „Guardians of the Galaxy“ i vožnju „Tronom“.

8. Novi filmovi

Zbog pandemije u 2020. godini blokirana je filmska industrija. Zbog toga u 2021. očekuje nas niz novih filmova, čiji datumi projekcije su već poznati.

9. Dolazak 5G mreže

Vrijeme je da se naučite, ukoliko ne znate šta su pojmovi poput 4G, 5G i 6G. Oni se odnose na različite generacije tehnoloških standarda za mobilne mreže. Zbog toga su mnogi ljudi bili uzbuđeni zbog 5G. Telefonirajte brzo, strimujte, imajte manje problema tokom Zoom sastanka. Stvari to će postati još brže i još bolje kada se pojavi 5G mreža širom svijeta. A Japan i Koreja već rade na mogućnostima 6G.

10. Zagrljaji

Hajde 2021. godino, vrati nam zagrljaje!

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja