Da li ispijanje vode s limunom može da pomogne u mršavljenju?

 Da li ispijanje vode s limunom može da pomogne u mršavljenju?

Foto: Pixabay

Zvuči vrlo jednostavno: u čašu vode dodajte dvije kriške limuna i skinućete suvišne kilograme. Vjerovatno ste se zapitali da li je to zaista moguće.

„To sigurno neće sagoreti masti“, kaže Karen Ansel, autorka knjige „Healing Superfoods for Anti-Aging“ , prenosi N1.

Naravno, gubitak kilograma ispijanjem vode s limunom je moguć ako to koristite umjesto šoljice kafe sa mlijekom jer unosite manje kalorija.

A postoji i tračak nade da može da bude djelotvorno jer vas voda čini sitim. Istraživanje objavljeno u časopisu „Obesity“ pokazalo je da su gojazne osobe koje su prije obroka popile čašu vode izgubile kilogram više u periodu od 12 nedjelja u odnosu na ispitanike koji to nisu činili.   

„Sigurno je da se to dogodilo jer su se osjećali sitijim, ali samo dodavanje limuna vodi neće pomoći da sagorite više kalorija“, ističe Ansel. 

S druge strane, limun sadrži hranjive sastojke, posebno vitamin C, pa je njegovo konzumiranje iz tog razloga dobro. 

„Limun je veoma kiseo i nije baš dobar izbor kada je u pitanju zubna gleđ. Erozivna hrana i piće mogu da oslabe zubnu gleđ, a pranje zuba u roku od oko 30 minuta može takvu hranu da ukloni. Isperite usta običnom vodom odmah nakon što ste popili vodu s limunom, a zatim pričekajte malo prije nego što ih operete“, zaključuje ona, prenosi N1.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja