“Teški trenuci me inspirišu za stvaranje”

 “Teški trenuci me inspirišu za stvaranje”

Foto: Privatna arhiva

Iako je u početku planirao da radi EP, odnosno mini album, muzičar Marko Šćepanović je ovu godinu započeo singlom “Odupri se”. U pitanju je, kaže, lična pjesma kao odgovor na cjelokupni turbulentni period kroz koji svi prolazimo već punu godinu. Tekst, muziku i aranžman potpisuje sam izvođač, miks i mastering Nikola Đurković dok prateće vokale pjeva Milica Milović.

Kako kaže u razgovoru za FOS, rok numera prvo označava njegovu, pa onda borbu bliskih mu ljudi, protiv negativnih misli prouzrokovanih situacijama sa kojima se svakodnevno suočavamo.

„Sasvim je normalno da nekad klonemo duhom, da nam nije do potrage za sopstvenom srećom, samo ne smijemo predugo da ostanemo u tom stanju. Uprkos trenutnim okolnostima, izlaz iz kandži negative postoji. Ako ga sad ne vidimo, ne znači da ga nema, samo treba stisnuti zube i krenuti u potragu“, kaže Šćepanović za FOS pojašnjavajući da pjesma nosi jednu izuzetno snažnu poruku te je zato zvuk tvrđi u odnosu na prethodne singlove.

„Teško da bih ovakav tekst mogao upakovati u neku laganu muziku. Namjera mi je da kroz ovu pjesmu trgnem što više ljudi da se probude i da nastave dalje, jer vjerujem da smo svi mnogo jači no što mislimo. Znam da u ovim tmurnim vremenima je to teško ali mislim da baš sad vrijedi pokušati.“

Iako je pjesma objavljena tek prije nekoliko dana, kaže da dobija pozitivne  komentare.

„Iznenađeni su time što sam ovom pjesmom pokazao onu stranu sebe koju pokazujem samo bliskim ljudima. Već sam bio u situaciji da svoje pjesme proživljavam iznova. Znam da će i u budućnosti biti teških trenutaka, pa možda baš u ovoj pjesmi nađem snagu da nastavim dalje“, iskren je sagovornik FOS-a.

Iako su muzičari već godinu dana u ozbiljnom problemu, te zboz brojnih mjera onemogućeni da zarađuju za život, ne krije da je i njemu ovaj period bio izazovan, ali da je opet koliko-toliko nastojao da se posveti makar autorskom radu.

„Da je lako, nije, ali mislim da je za mene ovaj period bio veoma koristan, baš zato što sam postao mentalno jači i uvidio koliko znači kad imate ljude na koje možete da se oslonite. A pandemija će jednom biti prošlost, muzičari su najviše pogođeni istom, jer od njihovog prekida rada je počelo, pa je pjesma ‘Odupri se’ ujedno i podrška njima“, navodi i dodaje:

„Mene više inspirišu teški trenuci za stvaranje. Čvrsto sam odlučio da se i poslije pandemije sa jednakim žarom posvetim autorskom radu.“

„Odupri se“, pojašnjava Šćepanović za kraj razgovora, samo je dio priče koju želi da interpretira kroz muziku.

Zato uveliko radi na novom materijalu kojim će, takođe, poslati snažne poruke.

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još