Završen proces rada na predstavi „Posjeta“

 Završen proces rada na predstavi „Posjeta“

Foto: Duško Miljanić

Izvođenjem pretpremijere predstave „Posjeta“ po motivima drame „Posjeta stare dame“ Fridriha Direnmata, u režiji značajnog evropskog reditelja Aleksandra Morfova, u petak 20. novembra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, završava se  proces rada na predstavi.

Kako je saopšteno iz CNP-a, uz izuzetne napore u prethodna dva mjeseca, da u okolnostima pandemije koronavirusa ne dođe do prekida rada, te da se sačuva zdravlje glumaca, umjetničke ekipe i svih zaposlenih, Crnogorsko narodno pozorište uspjelo je da producira novu predstavu.

Foto: Duško Miljanić

Poštujući mjere NKT-a, nažalost, u ovom trenutku nije moguće  predstavu izvesti pred publikom.

„Crnogorsko narodno pozorište spremno je da u stabilnijoj epidemiloškoj situaciji, a u skladu sa mjerama koje budu propisane, predstavu premijerno izvede pred svojom publikom ili da snimak predstave prikaže u saradnji sa televizijama ukoliko restriktivne mjere budu na snazi duže nego što je očekivano. Pored „Posjete“ svoj pozorišni život pred publikom čeka još jedna predstava čija je premijera odložena, „Smrt i njeni hirovi“ Žozea Saramaga u režiji Lidije Dedović“, saopšteno je iz CNP-a.

Foto: Duško Miljanić

Do kraja novembra počeće rad i na nova dva pozorišna projekta.

„Na ovaj način, Crnogorsko narodno pozorište nastoji da održi kontinuitet rada u nikad nepovoljnijim uslovima za teatarsku umjetnost i produkciju, i da spremno, ne prekidajući produkciju novih predstava, dočeka otvaranje vrata za publiku“, navode iz CNP-a.

Autorski tim „Posjete“ čine: Stefan Bošković, dramaturg, Nikola Tormonov, scenograf i kostimograf, Aleksandar Morfov dizajn zvuka i izbor muzike, Nina Perović, kompozitorka, aranžerka i instruktorka pjevanja, Ivanka Vana Prelević, asistentkinja scenografa, Lina Leković i Gordana Bulatović, asistentkinje kostimografa, Jelena Šušanj, lektorka, Dušanka Belada, asistentkinja reditelja i saradnica na adaptaciji, Nada Vukčević, asistenktinja na scenskom pokretu i Nela Otašević, izvršna producentkinja.

Foto: Duško Miljanić

Glavne uloge u predstavi igraju prvaci CNP-a Varja Đukić i Mirko Vlahović. Glumački ansambl predstave čine i Slobodan Marunović, Aleksandar Radulović, Slavko Kalezić, NikolaPerišić, Nada Vukčević, Danilo Čelebić, Jelena Nenezić Rakočević, Jelena Minić, Jovan Dabović, Pavle Prelevć, Stevan Vuković, Jelena Laban i Jelena Šestović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još