Sjajna inicijativa naših glumaca: Uprkos koroni ujedinili pozorište i humanost

 Sjajna inicijativa naših glumaca: Uprkos koroni ujedinili pozorište i humanost

Foto: Kadar iz predstave

Pandemija koronavirusa zatvorila je pozorišta širom svijeta. Spustile su se prije par mjeseci zavjese i na pozornicama u Crnoj Gori, a kasnije kada su mjere postale blaže, ograničen je broj gledalaca u salama. No, i uprkos krizi i pandemiji naši glumci – Marija Đurić, Anđelija Rondović i Đorđije Tatić odlučili su da spoje ljubav prema glumi i humanost kroz projekat koji su realizovali zahvaljujući svojim prijateljima Filipu Rašoviću i Radoju Burzanu.

Oni su, kako za Portal Podgorica pojašnjava Rašović, odlučili da prerežiraju jednu predstavu, postave je na You Tube kanal i pozovu gledaoce da, umjesto ulaznice koju bi platili u pozorištu u realnim okolnostima, sada pošalju poruku za fondaciju „Budi human“ i tako daju doprinos liječenju oboljelim mališanima.

Foto: Kadar iz predstave

„Predstavu ‘Žena koja je skuvala svog muža’ igranu na pozorišnoj sceni, prerežirali su i uz moju i Radojevu pomoć snimili na sceni ‘Krov’, koja se nalazi na krovu zgrade u kojoj živi glumica Marija Đurić koja u predstavi igra Hilari. Pored nje, ljubav i strast prema pozorištu dijele glumci Anđelija Rondović (Laura) i Đorđije Tatić (Kenet)“, navodi Rašović za Portal Podgorica dodajući da je cjelokupna ekipa vođena motom:

„Ako publika već ne može do nas, potrudićemo se da mi dođemo do nje i podijelimo ovo što smo radili. Generalno, ljudi se malo smiju. Smijeh je ljekovit, i nikad nije bio potrebniji. Glumci su u ovoj predstavi višeslojne muško-ženske odnose predstavili na komičan način.“

Poebno naglašavaju aspekt humanosti pa stoga pozivaju sve ljude koji pogledaju predstavu na njihovom You Tube kanalu da podrže fondaciju „Budi human“ tako što će poslati SMS sa brojem 1 na broj 14543.

Premijeru predstave možete pogledati sjutra veče u 20 sati na linku:

Link će biti dostupan na You Tube kanalu 24h nakon premijere.

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još