Resor kulture i Sindikat kulture: Još posvećeniji aktivnostima od zajedničkog interesa

 Resor kulture i Sindikat kulture: Još posvećeniji aktivnostima od zajedničkog interesa

Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Na poboljšanju položaja zaposlenih u oblasti kulture potrebno je raditi u kontinuitetu, a konkretne mjere na tom planu biće definisane tokom predstojećeg mjeseca, zaključeno je na sastanku predstavnika resora kulture u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta sa predsjednikom Sindikata kulture Crne Gore Željkom Kalezićem.

Tokom razgovora, naglašeno je da su u prethodnom vremenu stvorene pretpostavke za bolji položaj zaposlenih u kulturi u odnosu na raniji period, pri čemu su naročito akcentovani projekti koji se tiču rješavanja stambenih pitanja.

U tom pogledu, kako je istakao Kalezić, u saradnji sa Vladom Crne Gore i lokalnom upravom, tokom ljeta je počela gradnja stambene zgrade na Cetinju, koja za sada teče planiranom dinamikom. Dodao je i da su napravljeni prvi koraci u cilju sagledavanja mogućnosti za realizaciju sličnog projekta u Nikšiću.

„Kada je riječ o projektu stambenih jedinica u Podgorici, gospodin Kalezić informisao je sagovornike o tome da sa Glavnim gradom i dalje nije postignut konkretan dogovor o eventualnom ustupanju parcele, što je i preduslov za dalje aktivnosti. Tim povodom, predstavnici resora kulture predložili su iniciranje dijaloga o pomenutoj temi, u koji će biti uključeni Glavni grad i Sindikat kulture, a u cilju postizanja dogovora o prevazilaženju tog izazova“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano i kako je saradnja Sindikata sa nacionalnim ustanovama i institucijama kulture do sada bila na zavidnom nivou, ali i da uvijek postoji prostor za njeno unapređenje. S tim u vezi, predstavnici resora kulture zatražili su da Sindikat u januaru dostavi konkretan prijedlog mjera, a da će Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta preduzeti sve kako bi njihova realizacija bila moguća u što većoj mjeri.

Partnerstvo resornog organa vlade i sindikalne organizacije, kako je zaključeno, u budućem periodu biće dodatno osnaženo te je, sljedstveno tome, naglašeno i da resor kulture u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta u potpunosti stoji na raspolaganju za sve inicijative zaposlenih u toj oblasti.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još