Radovi na izgradnji zgrade Gradskog pozorišta biće završeni do kraja godine

 Radovi na izgradnji zgrade Gradskog pozorišta biće završeni do kraja godine

Foto Portal Podgorica

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je obišao radove na izgradnji nove zgrade Gradskog pozorišta i tom prilikom je istakao da će radovi  biti završeni do kraja godine.

Foto Portal Podgorica

Vuković je dodao da vrijednost prve faze realizacije ovog projekta iznosi skoro 4 miliona eura. 

„U okviru druge faze smo raspisali tender za unutrašnje opremanje za scensku tehniku i sve ono što će uslijediti naredne godine. Ponude se otvaraju krajem ovog mjeseca, a mi smo već nekoliko puta prolongirali taj rok kako bismo dobili zadovoljavajuće ponude, da sjutra ne bi imali problema sa eventualnim žalbama i što vrlo često usporava realizaciju ovakvih i sličnih projekata.

Ako bude tako, mi bismo već u prvom kvartalu naredne godine ušli u realizaciju druge faze, koja je po projektnoj dokumentaciji  vrijedna 3,2 miliona i na taj način do kraja naredne godine bili u prilici da glumcima predamo na upotrebu novu zgradu”, istakao je Vuković. On je saopštio da bi bio veoma nezadovoljan ako gradska uprava ne ispuni taj cilj i da smatra da je javnost imala dovoljno razumijevanja, bez obzira na objektivne okolnosti koje su negativno uticale na dinamiku realizacije ovog projekta. “Moje očekivanje, uz malo sreće, je da ćemo biti u prilici da stavimo tačku na ovu priču, koja iako dugo traje, jeste lijepa priča i priča na ponos glavnom gradu“, zaključio je Vuković.

Foto Portal Podgorica

Gradonačelnik je najavio da će, budući da se radi o samom centru grada,  do kraja godine zgrada Gradskog pozorišta dobiti lijepi plato sa fontanom vrijedan oko 60.00 eura, tako da će ovaj pomalo zaboravljeni ili dugo vremena zapušteni dio centra grada zasijati novim sjajem i izrazio uvjerenje da će naredne godine postati novo mjesto okupljanja mladih ljudi i dobre energije.

Foto Portal Podgorica
Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja