Premijera, gostovanja, Dan pozorišta

 Premijera, gostovanja, Dan pozorišta

foto gradsko pozoriste

Ljubitelji pozorišne umjetnosti će tokom decembra moći da odgledaju četiri predstave Gradskog pozorišta, a planirano je obilježavanje i Dana pozorišta, kao i dva gostovanja.

Kako obavještavaju iz Gradskog pozorišta, predstava „Tri praseta“, rađena po tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Aleksandra Jovanovića, biće premijerno izvedena u KIC „Budo Tomović“ 9. decembra.

Za 16. decembar planirano je gostovanje sa predstavom „Pukovnik ptica“, u Centru za kulturu Tivat. Ova predstava rađena po tekstu Hrista Bojčeva i u režiji Marka Manojlovića, biće izvedena u KIC-u i za Dan pozorišta 27. decembra.

Sa predstavom „Don Kihot“ u režiji Andraša Urbana, a po tekstu Vedrane Božinović, ovo pozorište će gostovati 19. decembra na petom festivalu „Dani Jurislava Korenića“ u Sarajevu.

„Jubilarno 50. izvođenje predstave ‘Slasti slave’, po tekstu Petera Kviltera, a u režiji Stefana Sabljića planirano je za 24. decembra u KIC-u. ‘Maca papučarka“ na programu je 26. decembra. Predstava je urađena po motivima priče Ele Peroci, po tekstu i u režiji Davora Dragojevića“, saopštavaju u Gradskom pozorištu.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja