Podgorica domaćin festivala gitare

 Podgorica domaćin festivala gitare

Foto NVO Gitara

Podgorica je domaćin festiavla „Dani gitare“ koji se održava u JU Muzeji i galerije Podgorice. Od početka do danas organizatori festivala Srđan Bulatović i Darko Nikčević imali su puno razumjevanje i podršku u Glavnom gradu, kao i Ministarstvu kuture. Kako je misija festivala da se seli iz lokacije u lokaciju, iz godine u godinu, tako su organizatori festivala odlučili da organizuju festival u Muzeju i galeriji Podgorice. Nakon višemjesečnog odlaganja, u godini pandemije, organizatori su se odlučili da putem društvenih mreža gledaju program festivala. Prilikom  obraćanja organizator Srđan Bulatović je upoznao publiku sa programom festivala.

„Prvu veče ćemo uživati u kvintetu, već druge večeri , završnu veče festivala ujetnici oji su trebali da nastupe na toj večeri neće nastuiti jer su neki od njih pozitvni n aCOVID . Što se tih koncearata tiče nakandno ćemo ih organizovati nadam se do kraja godine eventaulno tokom sledece godine . Dakle kao sto i rekao misija festivala je klasicna gitara dominatno prozet kroy rayicite muyicke pravcei to su ovi programi i sadrzavali u sebi.evo vecersas cete cuti kako to moye liejpo da zvuci , neobicno i moderno i savremenno kada to iyvodi kvintet,“ istakao je Bulatović.

Praznik muzike i kulture se obilježava na ovaj način održavanjem festivala gitare, zahvaljujući pregalaštvu Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića da ovaj festival organizuju i održe.

„Zadovoljstvo je što večeras prisustvujemo otvaranju manifestacije koja ja za relativno kratko vrijeme postojanja zavaljujući viziji entuzijazmju i preglaštvu osnivača direktora festivala Srđe Bulatovića. Zavrijedio je status praznika muzike i kulture događaja koji je dao novu dimenziju i kvalitet kulturne ponude Glavnog grada i naše zemlje. Podgorica je danas u međunarodnim okvirima prepoznata kao grad sa bogatom razvijenom scenom klasične gitare, čiji je pedagoški rad doprinio odgajanju vrsnih umjetnika,“ istakao je prilikom otvaranja savjetnik sekretarke za kulturu i sport, Ivan Popović.

Kompletan program prenosi se preko društvenih mreža, Facebook stranice festivala i Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice. Svi programi biće izvedeni u JU Muzeji i galerije Podgorice.

Prijatelji festivala su Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Ministarstvo kulture Crne Gore i JU Muzeji i galerije Podgorice. Organiyator festivala je NVo Gitara

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja