Počele probe za predstavu “Kontraevolucija”

 Počele probe za predstavu “Kontraevolucija”

Foto: KIC “Budo Tomović”

 U JU Kulturno – informativnom centru “Budo Tomović” juče su počele čitaće probe i pripreme na realizaciji nove predstave “Kontraevolucija”, po tekstu i u režiji Obrada Nenezića. Riječ je o koprodukciji JU “Zahumlje” iz Nikšića i KIC-a “Budo Tomović”. U glumačkoj postavi su: Jovan Dabović, Slavko Kalezić i Đorđije Tatić. Scenografiju, kostim i dizajn svijetla potpisuje akademski grafičar Darko Musić, dok će autorsku muziku raditi prof. Neđeljko Pejović, navodi se u saopštenju. 

 Ova nesvakidašnja futuristička komedija dramaturga Nenezića, bavi se sukobom nauke i religije, ali i ispitivanjem i istraživanjem budućnosti, odnosno čovjeka u digitalnoj eri. Komad će prikazati suočavanje sa granicama ljudske mašte i razuma, suprostavljenim religijskim i androidskim ograničenjima i dogmama, koje rezultiraju svojevrsnim komičnim zapletima i raspletima u kojima nema pobjednika.

 Autori i producenti smatraju da ništa kao komedija nije potrebno u ovim izazovnim i mučnim vremenima, a pozorište je mjesto gdje gledalac doživljava neophodnu duhovnu katarzu, kako bi se pročistio od svake vrste krize, bilo da je ona zdravstvena, politička, ekonomska, identitetska…

   Premijera predstave očekuje se krajem januara i u Podgorici i u Nikšiću, a u kom obliku zavisiće od epidemioloških mjera.

 Kako je riječ o maloj dramskoj formi, kojoj tehnički i finansijski mogu da odgovore ove dvije gradske institucije kulture, dogovoreno je da se i ubuduće njeguje ovakav vid saradnje, uvezuju sopstvene mogućnosti, sarađuje sa umjetnicima i udruženjima, ali i aplicira kako pojedinačno tako i zajedno na konkursima, sve sa ciljem da gledaocima u zemlji i šire ponudimo što različitije i bolje, kako predstave tako i druga umjetnička ostvarenja.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja