Piter Džekson je objavio prve snimke iz svog dokumentarca o Bitlsima

 Piter Džekson je objavio prve snimke iz svog dokumentarca o Bitlsima

Foto: Printscreen

Proslavljeni novozelandski reditelj Piter Džekson se nedavno javio iz svog studija za montažu, sa novim informacijama vezanim za njegov naredni dokumentarac o Bitlsima, prenosi City Magazine.

Naime, film pod imenom The Beatles: Get Back, trebalo je da izađe 2020, ali je zbog pandemije odložen za 2021. U njemu ćemo moći da vidimo nikad do sad objavljene snimke grupe iz 1969, koji prikazuju Pola, Džona, Džorža i Ringa dok u studiju vježbaju nove pesme za svoj prvi nastup nakon dvije godine. Plan je bio da taj nastup bude snimljen i izdat kao živi album. Do toga, međutim, nije došlo, već su se pjesme sa tih proba pojavile na albumima Abbey Road (1969) i Let it Be (1970). Bitlsi su doduše neke od ovih pjesama izveli na svom čuvenom posljednjem koncertu na krovu u Londonu.

Piter Džekson nas je u kratkom klipu obavijestio da će dokumentarac svakako izaći u 2021, a kako bi nas još više zaintrigirao, on je podijelio 3-minutnu montažu snimaka koji će biti dio tog filma. On je još ranije izjavio da je odlučio da napravi dokumentarac o Bitlsima neposredno prije raspada, kako bi pokazao da u tom periodu nisu uvijek bili toliko zategnuti odnosi između članova grupe, kako je ranije predstavljeno, već su postojali i mnogi trenuci u kojima su oni uživali u prisustvu jednih drugih i zajedničkom stvaranju novih remek-dela, zaključuje City Magazine.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još