Pet najboljih horor filmova 2020.

 Pet najboljih horor filmova 2020.

Foto: Printscreen

Za mnoge ljude je 2020. bila strašna godina i bez horor filmova, pa oni iz tog razloga nisu osjetili potrebu da uživaju u ostvarenjima ovog žanra u prethodnih nešto malo manje od dvanaest mjeseci.

Ipak, postoje i oni koji nisu lišili sebe zadovoljstva gledanja novih horora. Oni su mogli da uživaju u mnogim interesantnim filmovima ovog žanra u 2020, od koji su sljedećih pet horora svakako najbolji, prenosi City Magazine.

Tripozno

Tripozno je horor komedija koja vješto kombinuje elemente iz komedije Uvrnuti petak i horora Petak trinaesti. To je zabavna priča o tinejdžerki koja se nakon dramatičnog susreta sa lokalnim psihopatom budi u njegovom tijelu, a on u njenom. Glavne uloge u filmu tumače Ketrin Njuton i Vins Von.

Nevidljivi čovjek

Inspirisan istoimenim romanom H. Dž. Velsa, Nevidljivi čovjek je naučnofantastični horor o Sesiliji Kas (Elizabet Mos), ženi koja vjeruje da je proganja njen bogati dečko Ejdrijan Grifin (Oliver Džekson-Koen), iako je on navodno izvršio samoubistvo. Njihova veza je oduvek bila turbulentna, i Ejdrijan je imao običaj da je zlostavlja, zbog čega Sesilija vjeruje da je on lažirao svoju smrt, kako bi nastavio da je maltretira, a da je za tu svrhu izmislio specijalnu tehnologiju koja ga čini nevidljivim.

Relikt

Relikt je horor drama o suočavanju sa starošću. Glavne junakinje filma su Kej (Emili Mortimer) i njena ćerka Sem (Bela Hitkot). Nakon nestanka Edne (Robin Nevin), Kejine majke, odnosno Semine bake, njih dvije odlaze u njen dom, u nadi da će pronaći nešto što će im otkriti gdje bi trebalo da je potraže. Tamo ih, međutim, čeka nešto što uopšte nisu očekivali.

Domaćin

Domaćin je horor koji najviše oslikava 2020. On se dešava za vrijeme pandemije korona virusa, i sve vreme prikazuje glavne junake u prozorima aplikacije Zoom. Zanimljivo je da je on i snimljen u uslovima karantina, pa reditelj filma Rob Sevidž nikada nije bio u istoj sobi sa svojim glumcima, već im je davao instrukcije preko interneta.

Njegova kuća

Ovaj horor triler prikazuje hrabro bekstvo jedne porodice iz ratom zahvaćenog Južnog Sudana. U potrazi za boljim životom, supružnici Bol i Rijal Madžur i njihova ćerka Nijagak odlučuju da se zajedno sa drugim izbeglicama ukrcaju na brodić koji ide do evropskog kontinenta. Nažalost, na putu preko Sredozemnog mora oni se suočavaju sa olujom, koju njihova ćerka neće preživjeti. Na kraju ipak stižu u Veliku Britaniju, gdje ih vlasti smještaju u oronulu kuću u okolini Londona. Tu se suočavaju sa potpuno novim zlom, zbog koga će početi da sumnjaju da li je uopšte bila dobra ideja da napuste svoju domovinu, prenosi City Magazine.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja