Online festival “Dani gitare u Podgorici” 11-12.novembra

 Online festival “Dani gitare u Podgorici” 11-12.novembra

Foto Pg Biro

Festival “Dani gitare u Podgorici” održaće se online koncertima u sjutra i preksjutra novembra uz strogo poštovanje mjera NKT-a. Program će biti emitovan preko društvenih mreža  festivala i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Svi programi biće izvedeni u JU Muzeji i galerije Podgorice. 

„Festival će u sjutra u 19h  otvoriti Ana Medigović sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada a zatim će crnogorski Clazz kvintet izvesti koncert. Riječ je o neobičnom spoju instrumenata u ansamblu i originalnom programu koncipiranom na sintezi klasične i džez muzike. Sastavljen je od akademskih muzičara i iskusnih profesora, medju kojima su flautista Boris Nikčević, gitarista Bojana Brajović, pijanista Milanka Nikčević, kontrabasista Slaven Turusković i perkusioniata Predrag Lazović. 

Drugog dana festivala u četvrtak 12. novembra od 19h predstaviće se duo gitara “Duende” Ivana Cikić i AleksandraVujačić. Duo će se predstaviti španskim i Latino Američkim kompozitorima i djelima prijemčivim široj publici. Nakon njih, iste večeri od 20 sati nastupiće crnogorski gitarista Marko Prentić i prijatelji. Njegovi gosti na koncertu biće pijanista Enes Tahirović i gitaristi Dražen Joković i Petar Dobričanin. Program će biti sastavljen od najnovijih kompozicija Prentića, ali i nekih od najljepših kompozicija iz svjetske gitarističke literature. U koncertima je prožeta fuzija klasične gitare i njenog prepoznatljivog zvuka sa modernim muzičkim pravcima, kroz neobične ansamble i programe koje sačinjavaju osim prepoznatljivih i nova pisana ili transkibovana djela,“navodi se u saopštenju iz Sekretarijatu za kulturu i sport.

Prijatelji festivala su Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Ministarstvo kulture Crne Gore i JU Muzeji i galerije Podgorice.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja