„Kino kulturu su Podgoričani rado posjećivali, žao mi je što je srušena“

 „Kino kulturu su Podgoričani rado posjećivali, žao mi je što je srušena“

Foto: Arhiva, FB stranica Kino kultura

Žao mi je što je srušena Kino kultura, to je bilo mjesto koje su Podgoričani rado posjećivali, kazao je danas gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. 

„Ono što sam dobio kao informaciju jeste da je objekta bio u jako lošem stanju i da bi i da se htjela zadržati funkcija on bi morao biti, ako ne srušen onda temeljno rekonsturisan. Ako je već neko odlučio da grad ostane bez Kina kulture, onda je najbolja odluka da tu bude izgrađen još jedan kulturni simbol“, naveo je Vuković danas, nakon obilaska radova na izgradnji Gradskog pozorišta

Vuković se nada da će 19. decembra iduće godine, Dan Podgorice biti proslavljen u zgradi Gradskog pozorišta.

Upitan zašto kasni izgradnja Gradskog pozorišta, kazao je da kad su ovakvi projekti u pitanju, to je više pravilo nego izuzetak, prenosi Pobjeda. 

„Upućujem na projekat izgradnje opere u Hamburgu. Ne možemo reći da su Njemci neorganizovani, da fali novca, a izgradnja je kasnila par godina i koštala par stotina miliona eura više od planiranog. Suština je da dobijemo gotov proizvod koji će biti u funkciji jedan dugi vremenski period i kojim će korisnici prostora biti zadovoljni“, rekao je Vuković, dodajući da je dati prednost kvalitetu.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja