Katarina i Matija „Praznim gradom“ najavljuju dolazak nove generacije muzičara (VIDEO)

 Katarina i Matija „Praznim gradom“ najavljuju dolazak nove generacije muzičara (VIDEO)

Foto: Printscreen – You Tube

Katarina i Matija Blagojević nova su imena na našoj muzičkoj sceni. Njihova pjesma „Prazan grad“ kojom najavljuju takozvanu ’’novu generaciju’’ muzičara za samo nekoliko dana ima više od 200.000 pregleda na You tube-u. Iako je tek izašla iz studija, brat i sestra već najavljuju nove muzičke poduhvate.

Matija je mnogima poznat zahvaljujući muzičkom projektu „Perspektiva“ čiji je cilj promocija mladih muzičara, a koji je sam pokrenuo. No nakon toga odlučio je da se upusti u nove izazove pa je napokon numera za koju je muziku i tekst napisao sam, izašla iz njegovog studija. Nije, kaže, bilo jednostavno no ukoliko nešto radite isključivo iz ljubavi, prepreke ne postoje.

„Oduvijek sam želio da moj materijal iz studija napusti sami studio iako nije bilo jednostavno započeti ovakav poduhvat u sredini koja kroz noviju istoriju odbija nove trendove. Uprkos tome osjetio sam da ’Prazan grad’ mora da ugleda svjetlost dana i da za crnogorsku scenu može biti velika stvar kao što već sada i jeste“, kazao je Matija za FOS.

Za dvije sedmice, koliko već postoji ova numera, broj pregleda je premašio 200.000 a urbani zvuk prema riječima Katarine i Matije najavljuje dolazak nove generacije muzičara.

„Ima primjesa raznih žanrova ali pjesma je pod najvećim uticajem modernog hip hopa i synthwavea. Nova generacija iz ’Metroa’ ima jedan zadatak, a to je ispratiti mainstream sadržaj i prvi put u skorije biti u koraku sa inostranim trendovima“, priča sagovornik FOS-a.

Aranžman za numeru je uradio Safin a mix i master Filip Miovčić. Spot je djelo mladih i talentovanih autora Vasilija Markovića i Dina Ganića.

 Rad sa sestrom Katarinom, kako kaže Blagojević, bio je izazovan ali i zanimljiv. No tu se ovi mladi ljudi neće zaustaviti.

„Bilo je izazovno, ali smo radili temeljno i posle par mjeseci izašao je proizvod koji ima već preko 200 k pregleda na Youtubeu za dvije nedjelje što je danas indikator uspjeha. Planiram par narednih numera sam a kasnije jos par featova sa Kajom“, priča Matija za FOS Media.

Ova numera će mladim ljudima, sigurni su, otvoriti brojna vrata a iako student ekonomije, Matija ljubav prema muzici ne zapostavlja. Mišljenja je da ukoliko ste organizovani možete sve postići bez problema. I učenje i muzika imaju svoje vrijeme koje se strogo poštuje.

„Čovjek može sve stići ukoliko postavlja prioritete pravilno i ukoliko je istrajan u svojim ciljevima“, iskren je naš sagovornik.

Nakon „Praznog grada“ pozabaviće se novim projketima i idejama. Vjeruju u rast sopstvene produkcijske kuće ’’Metro’’ koja će iznjedriti isključivo dobar zvuka ali i izvođače koji mogu i spremni su da taj zvuk iznesu.

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja