Izložbom političkog plakata „Pro et contra“ slovenačke skupine Novi kolektivizam otvoreno 28. izdanje Decembarske umjetničke scene

 Izložbom političkog plakata „Pro et contra“ slovenačke skupine Novi kolektivizam otvoreno 28. izdanje Decembarske umjetničke scene

foto pg biro

Izložbom političkog plakata „Pro et contra“ slovenačke skupine Novi kolektivizam sinoć je u prostoru Kolektora/ Klub artihekata otvoreno 28. izdanje Decembarske umjetničke scene 2020. Izložba je realizovana u virtuelnom formatu, usljed epidemiološke situacije i u skladu sa mjerama NKT-a, a emitovana je posredstvom društvenih mreža i youtube kanala Sekretarijat za kulturu i sport Podgorica. 

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Ana Medigovic izrazila je zadovoljstvo što se manifestacija realizuje, uprkos specifičnim okolnostima u kojima se nalazimo, uz žaljenje što nijesmo u mogućnosti da program realizujemo u atmosferi koja je krasila prošlogodišnje otvaranje DEUS-a. Ona je izrazila zadovoljstvo kvalitetom programa ovogodišnjeg DEUS-a, uz napomenu da je Sekretarijat, uz druge institucije kulture grada realizovao gro kulturnih programa predviđenih u ovoj godini, iako je kultura jedan od društvenih segmenata najsnažnije izloženih uticajima koronavirusa. 

Medigović je istakla da je Glavni grad u ovoj godini, uz brojne tradicinalne kulturne programe, fokus aktivnosti usmjerio na radove u cilju izgradnje i opremanja zgrade Gradskog pozorišta, čije otvaranje očekujemo u narednoj godini, ali i na rekonstrukciju Kuslevove kuće, Moderne galerije, Galerije Art i Ljetnje scene. 

Nakon pozdravnih riječi sekretarke pratioci su mogli da pogledaju postavku izložbe „Pro et kontra“, dok je kustoskinja izložbe Nela Gligorović razgovarala sa Miranom Moharom o počecima skupine Novog kolektivizma, jugoslovenskom kontekstu, o konstituisanju NSK State in Time (država u vremenu), kao i savremenim umjetničkim praksama.

Foto Pg biro
Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još